Közgyűlés, kongresszus

Tisztelt Kollégák!

A Magyar Sportújságírók Szövetsége alapszabályának 12.§ 4. pontja értelmében ezúton összehívom az MSÚSZ közgyűlését, amelyre 2016. május 9-én, hétfőn 18.30 órakor kerül sor a Kincsem Lovasparkban (2711 Tápiószentmárton, Sőregi út 1.).

Amennyiben a közgyűlés nem határozatképes, azaz nincs jelen a tagság ötven százaléka és plusz egy fő, akkor a megismételt közgyűlést az alapszabály 12.§ 9. pontjának értelmében változatlan napirenddel összehívom, az új időpont: 2016. május 9., hétfő 19 óra. A megismételt közgyűlés a megjelent szavazati joggal rendelkező tagok számára való tekintet nélkül határozatképes.

A közgyűlés napirendje:

1. A közgyűlés napirendjének elfogadása, tisztségviselőinek megválasztása
2. Az előző évről szóló beszámolók (az elnökség és a bizottságok beszámolói, pénzügyi beszámoló) és a 2016-os költségvetés megtárgyalása és elfogadása
3. Kisebb jelentőségű, a gyakorlati tapasztalatok alapján felvetődő alapszabály-módosító javaslatok megtárgyalása
4. Egyebek

Az egyes napirendi pontokhoz tartozó írásos anyagokat az Alapszabály értelmében a közgyűlést megelőző legfeljebb 25 nappal kiküldjük.

Budapest, 2016. április 8.

Szöllősi György
Magyar Sportújságírók Szövetsége
elnök

 

Sportújságíró Kongresszus 2016, Tápiószentmárton

A közgyűlést a május 9-én és 10-én tartandó Sportújságíró Kongresszus 2016, Tápiószentmárton keretében rendezzük meg. A tavalyi, sikeres Csákvár-Felcsút helyszínnel rendezett kongresszus után az új alapszabály értelmében az idén kelet-magyarországi település következik, így esett a választás a korábbi közgyűlések hagyományos helyszínére, Tápiószentmártonra, ott is a Kincsem Lovasparkra.

A Sportújságíró Kongresszus 2016, Tápiószentmárton május 9-én, hétfőn közös ebéddel kezdődik, majd a közgyűlés után a gálavacsorával egybekötött ünnepségen adjuk át az Életműdíjakat, a Feleki-díjakat, a Nívódíjakat, és ebben az évben először a Világnapi elismerések helyett a Gyulai-díjakat.

A tervek szerint kedden délelőtt kerül sor a hagyományos Hoffer-kupa kispályás labdarúgótornára és a szokásos tápiószentmártoni újságíró fogathajtóversenyre.

A program ebéddel fejeződik be.

A pontos időrendről mindenkit tájékoztatunk.

Azon tagjainknak, akiknek a 2016-2017-es évre érvényes MSÚSZ-igazolványuk van, és április 29-én, pénteken 12 óráig a fotitkar@sportujsagirok.hu e-mail címen jelentkeznek a Sportújságíró Kongresszus 2016, Tápiószentmárton kétnapos programra (szállás, egy reggeli, két ebéd, egy vacsora) ingyenes a részvétel. Ha valaki mégsem jön el, s nem betegség akadályozza, ki kell fizetnie a költségeket. A határidőn túl jelentkezők önköltséges alapon vehetnek részt az eseményen.

Felhívjuk a figyelmet, hogy mostantól pályázni lehet a Sportújságíró Kongresszus 2017 megrendezésére nyugat-magyarországi városainknak, szerkesztőségeinknek, műhelyeinknek. Az előzetes ajánlatokat a fotitkar@sportujsagirok.hu e-mail címre várjuk.

MSÚSZ-elnökség

2016. április. 08.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>