Köszönet!

Magyarország köszönetet mondott. Hatvan évvel ezelőtt rendezték Melbourne-ben a XVI. nyári olimpiát, amelyet az 1956-os magyar forradalom vérbe fojtása és hazánk szovjet megszállása elleni tiltakozásul Hollandia, Spanyolország és Svájc bojkottált. Rosonczy-Kovács Mihály igazgató ötletére a Civil Európai Zenei és Sportdiplomáciai Magyar Intézet “Danke, Merci!, Gracias!” címmel háromnapos rendezvénysorozatot szervezett azoknak a sportolóknak a tiszteletére, akik  akkor lemaradtak az ötkarikás játékokról. Szövetségünk elsőként csatlakozott a nemes kezdeményezéshez.

misi

Szöllősi György és Rosonczy-Kovács Mihály

Hosszú előkészület után Budapestre érkezett 11 holland, 2 svájci és egy spanyol sportoló. A vendégek részt vettek  Kövér László házelnök fogadásán az Országházban, ellátogattak a Terror Háza Múzeumba, majd a közönség fantasztikus hangulatú és rendkívül magas színvonalú gálaesten ünnepelte őket az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol az est háziasszonya Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ elnökségi tagja volt. Az idős sportolók  – akiket Schmitt Pál, a NOB magyar tagja, a MOB tiszteletbeli elnöke köszöntött – hazánk tiszteletének és hálájának jeléül erre az alkalomra készült érmeket kaptak, amelyeket meghatottan vettek át a magyar olimpiai bajnokoktól, többek között Balczó Andrástól, Dunai Antaltól, Gedó Györgytől, Gyurta Dánieltől, Hámori Jenőtől, Kárpáti Györgytől, Martinek Jánostól, Nébald Györgytől, Rejtő Ildikótól, Sákovicsné Dömölky Lídiától.

balczo

Csisztu Zsuzsa kérte a színpadra Karl Paul Weidmannt és Micher Wernert, a két svájci ünnepeltet,  valamint az őket köszöntő Dömölky Lídiát és Balczó Andrást 

zaszlok

Zászlófelvonás az olimpiáról lemaradó sportolók tiszteletére

Fotók: Róth Tamás

A rendezvénysorozat keretében az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetemen a témához kapcsolódó konferencián szövetségünk elnöke, Szöllősi György “Miért éppen Spanyolország fogadta be az Aranycsapat emigrált tagjait?” címmel tartott előadást.

 

andelo

Fotó: Mravik Gusztáv

2016. november. 24.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>