Kínai-magyar gyógyító központ a Benyovszky Orvosi Központban

Kínai-magyar orvosi gyógyítói központot hoztak létre Budapesten, a pesti klinikai negyedben működő Benyovszky Orvosi Központban. Az intézmény a magyar-kínai kormányzati együttműködéshez kapcsolódóan alakult meg, célja, hogy Magyarországon is teret kapjon a világ számos országában elismert kínai és a nyugati orvoslás együttes alkalmazása.

A magyar és a kínai kormány miniszterelnökének februárban aláírt hosszú távú megállapodásához kapcsolódóan, a pesti klinikai negyedben működő Benyovszky Orvosi Központban kapott helyet az új intézmény, amelynek céljai között szerepel, hogy a magyar emberek megismerkedhessenek a több ezer éves múltra visszatekintő és komoly szakmai követelményeket támasztó hagyományos kínai orvoslással, valamint, hogy a Magyarországon élő kínaiak magas színvonalú ellátást kaphassanak.

A hagyományos kínai gyógyászat napjainkban világszerte terjedő módszer, egyben önálló akadémiai tradíció is. A több ezer éves tudomány nem lezárt: Kínában, illetve a keleti orvoslást legteljesebben befogadó Amerikai Egyesült Államokban, és az elmúlt évtizedben Európában, mostantól Magyarországon is kutatások, tapasztalatok bővítik majd a hagyományos kínai gyógyászat és a nyugati orvoslás eredményes alkalmazását.

A korszerű, 600 négyzetméter alapterületű Benyovszky Orvosi Központ, jelenleg harminc féle orvosi-gyógyítói szolgáltatással, felkészült a Magyarországon élő kínai, és természetesen a magyar betegek fogadására, és a hagyományos kínai gyógyászati eljárások bevezetésére. A napi járóbeteg ellátás kiegészül tudományos, oktatási, szűrési, foglalkozás-egészségügyi tevékenységekkel.

Az intézmény jó szakmai kapcsolatokat ápol a területen működő állami klinikai, kórházi és egyetemi intézményekkel. Részt vesz nemzetközi tudományos programokban, koordinál hazai egészségügyi kutatási projekteket, és közreműködik az egyetemi egészségügyi képzésben is.

Csaknem egy évtizede Magyarországon is oktatják a hagyományos kínai orvoslást, elsőként a Pécsi Orvosi Egyetemen indult ilyen képzés. Több itt végzett magyar orvos, valamint kínai orvosok és gyógyítók is tagjai a központnak, munkájukat tolmács csapat segíti.

Az új gyógyítói intézményt dr. Berényi János, a Nemzeti Külgazdasági hivatal elnöke, Pető Ernő, a Magyar Kínai Gazdasági Kamara elnöke és Egry Attila, Józsefváros alpolgármestere és G. Németh György, a Benyovszky Orvosi Központ igazgatója nyitották meg kínai és magyar üzletemberek, gyógyítók jelenlétében. A Benyovszky Orvosi Központ a MSÚSZ partnere, szolgáltatásait tagjaink a havonta meghirdetett programok szerint, kedvezményesen vehetik igénybe.

2014. július. 08.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Futball a Mátraalján

Gyöngyös

Gyöngyösön nagy érdeklődés mellett mutatták be a város futballtörténetéről szóló, 115 év a Mátraalján című könyvet, amelynek elkészítését a…

Tovább >>

Gyászol az európai sportújságíró társadalom

Holzschuh

A halálhírről a Nemzeti Sport számolt be. Életének 78. évében, gyógyíthatatlan betegség következtében elhunyt Rainer Holzschuh, az Európai Sportmagazinok Szövetsége…

Tovább >>

Az MSÚSZ elnökségének közleménye

szurkolok

  Mérhetetlen csalódást jelent számunkra, hogy a közelmúlt budapesti, teltházas, biztonságos és sportszerű hangulatú mérkőzéseit követően az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA)…

Tovább >>

Puskás, a musical

GTG

Sportújságírók is szerepeltek a Puskás, a musical című előadásban, augusztus 18….

Tovább >>

Lövés Szarajevóban

SZZL

Lövés Szarajevóban címmel írt könyvet Szentesi Zöldi László a Videoton labdarúgóklub 1984–1985-ös UEFA Kupa-menetelésének utolsó előtti állomásáról, a jugoszláv…

Tovább >>