Kikaptak a románoktól a magyar sportújságírók

romhun3A magyar csapat sokkal jobban nézett ki, mint tavaly. Akkor nagyon megvertek minket a románok, most csak kicsit, ráadásul olyan klasszissal álltak ki, mint Miodrag Belodedici, aki 1986-ban a Steaua, majd 1991-ben a Crvena zvezda csapatával volt BEK-győztes. Az 50 éves, 53-szoros román válogatott labdarúgó az utolsó percekben átigazolt a magyarokhoz, magyar címeres mezben próbált tenni valamit az egyenlítésért, ám az ellenfél egy kontrából bebiztosította a győzelmét.

Azaz: már délelőtt megkezdődött a román-magyar futballszombat. A két ország újságírói mérkőztek meg egymással először, visszavágót rendezve a tavalyi összecsapásnak. Akkor 6-2-re nyertek a hazai tollforgatók, most végig szorosan alakult a találkozó, a románok kétszer vezettek, mindkétszer sikerült egyenlíteni, harmadszor azonban nem, majd a már említett kontrával alakult ki a 4-2-es végeredmény. Ha úgy vesszük, a magyar csapat fejlődött, hiszen kettővel kevesebbet kapott, és a házigazdák nem játszottak nyomasztó fölényben.

A mérkőzésen megjelent Razvan Burleanu, a Román Labdarúgó-szövetség elnöke is, a kezdés előtt elsőként ő köszöntette a csapatokat, majd Dumitru Graur, a Román Sportújságírók Szövetségének az elnöke, és magyar kollégája, Pajor-Gyulai László is megtette ezt.

A mérkőzés után a két csapat az RSSZ vendége volt egy közös ebédre. Jövőre Budapesten lesz a magyar–román Eb-selejtező, és természetesen az újságírók is újra megmérkőznek majd, végre hazai környezetben kísérelhetjük meg a visszavágást…

2014. október. 11.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>