Jobbak a vendégek

 

ftc-jpg

Fotó: Mravik Gusztáv

Ahogy már a válogatott labdarúgó-mérkőzések előtt szokásos: a magyar újságíró-válogatott és szövetségünk csapata összeméri az erejét a vendégtudósítókkal. A svédek elleni Üllői úti barátságos meccs előtt sem volt ez másképpen. A két ország sajtómunkásai Arany Tamás játékvezetése mellett az FTC népligeti csarnokában mérkőztek meg egymással. A háromkoronások 5-0-ra nyertek. A nagy különbségű vereség egyik oka, hogy a svédeknél nagyon sok fiatal focizott. Pályára lépett Anders Andersson is, aki szerepelt a Malmö,  a Blackburn, a Benfica és a Belenenses együttesében, a válogatottban pedig 26-szor kapott lehetőséget. A Benficában együtt futballozott Fehér Miklóssal, ott volt azon a találkozón, amelyen a  kiváló magyar labdarúgó az életét vesztette. A jelenleg az egyik svéd tv-társaság szakkommentátoraként dolgozó Andersson csapattagunk, Somogyi Zsolt (Nemzeti Sport) kérdésére elmondta: Miklós volt a klubnál a legjobb barátja, s úgy emlékezik rá, mint nagyon jó emberre.

Mi Halmai Gábort, az 57-szeres válogatottat hívtuk meg vendégjátékosnak, akinek a góljával a magyar válogatott 1995-ben a népstadionbeli Eb-selejtezőn 1-0-ra nyert a svédek ellen.

Összeállításunk: Szabó Illés – Borsi László (Hatoscsatorna), Halmai Gábor, Simon Krisztián (RTL), Szöllősi György (MSÚSZ-elnök), Fülöp Zoltán (Sziget Fesztivál). Második sorunk: Szörényi Péter (TV2) – Szabó S. Gergő (Info Rádió), Petur András (Sport Tv), Somogyi Zsolt (Nemzeti Sport), Károly Gábor (Origo), Selmeczi Richárd, Kovács Dénes.

svedek

És szintén szokás szerint: a résztvevők a Magyar Labdarúgó-szövetség jóvoltából közös ebéd során beszélték meg, hogy mi is történt a (kis)pályán.

2016. november. 18.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>