Jeles vendégek és sok sport a szegedi tájértekezleten

kelet2Idén a Csongrád megyei napilap, a Délmagyarország sportrovata látta vendégül Kelet-Magyarország sportújságíróit a szokásos éves találkozójukon. Az összejövetelnek az újszegedi teke- és bowlingcentrum adott otthont.

A szakmai részben előbb Juan Carlos Pastor vezetőedző és segítője, Marko Krivokapics mesélt a Pick Szeged idényéről, főként az EHF-kupa-győzelemről. A két szakember érdekes és tanulságos dolgokról egyaránt mesélt az idénnyel, a meccsekkel, az elért eredményekkel kapcsolatban. Megtudhattuk például, hogy egy vereség után Pastor napokig szenved, ám ezt igyekszik nem kimutatni a játékosok felé. Pastor egy kérdésre elmondta, hazája csapatában, a spanyol labdarúgó-válogatottban nem látja azt a tüzet, amit korábban, így nem hiszi, hogy megvédik címüket a jövő héten kezdődő brazíliai világbajnokságon.

kelet1A kézilabdásokat az egyéni sportágak klasszis ötösfogata követte: Kakuk Levente világbajnok tekés, Lékó Péter nemzetközi sakknagymester, Kanyó Dénes világbajnok búvárúszó, Nagy Péter Eb-bronzérmes súlyemelő és Vajda Attila olimpiai bajnok kenus mesélt sportágáról, magánéletéről, a táplálkozásról és a tervekről. Az öt kiválóság laza és kötetlen beszélgetést folytatott Süli Róbert moderátor vezetésével, illetve a feltett kérdésekre is örömmel és őszintén válaszolt.

A találkozó mozgalmasabb részében Kelet-Magyarország sportújságíró-válogatottja (Varga Balázs, Bódi Csaba, Gelei József, R. Tóth Gábor, Süli Róbert, Gyúrós István, Bigors István, Mádi József) kispályás futballban mérkőzött meg a Szeol AK öregfiúkcsapatával.

Szeged, media-szeol oregfiuk foci Foto Schmidt AAz egykori kiváló szegedi labdarúgókat (Tóth Zoltán, Kemenes Zoltán, Lévai László, Krajczár István, Major László, Lehota István, Takács Zoltán, Polyvás Tamás, Gerecz Péter, Márki Ferenc, Török Zsolt, Orosházi László, dr. Kováts Gábor, dr. Tóth János, Szabó Gyula, Takó Ferenc, szakvezető: Szalai István) felvonultató Szeol Major és Lehota révén gyorsan elhúzott 3-0-ra, ám a sportújságírók egyenlítettek. Innentől kezdve azonban már csak a Szeol vezetett – a szünetben 4–3-ra -, a végén pedig 7-5-re nyert (gólszerzők: Takács Z. 3, Major 2, Lehota, Márki, ill. Mádi 3, Süli R., R. Tóth).

A sport ezek után sem szorult háttérbe, hiszen a résztvevő sportújságíró kollégák az este folyamán tekében és bowlingban is rendeztek még egy-egy házibajnokságot.

2014. június. 04.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Könyvbemutatóval ünnepelt a százéves sakkszövetség

Sakk2

Bemutatták A magyar sakk arcképcsarnoka, Százéves a Magyar Sakkszövetség című könyvet, amely az 1921-ben alapított Magyar Sakkszövetség fennállásának 100….

Tovább >>

Szilágyi Anna az AIPS vendége volt Svájcban

AIPS FIFA

Huszonegy fiatal újságíró – köztük a márciusban az AIPS Médiadíját a fiatal fotósok kategóriájában elnyert Szilágyi Anna – vett…

Tovább >>

Almafák futballpályán

almafa-bemutato_4

Megjelent a Dénes Tamás és Lakat T. Károly szerzőpáros Almafák – futballmesék apákról és fiúkról című könyve. Fűrész Attila a…

Tovább >>

Futball a Mátraalján

Gyöngyös

Gyöngyösön nagy érdeklődés mellett mutatták be a város futballtörténetéről szóló, 115 év a Mátraalján című könyvet, amelynek elkészítését a…

Tovább >>

Kiállítás a Nagy Béla-program támogatásával: 50 éves a magyar női labdarúgás

A kiállítás-megnyitó vendégeinek csoportképe

Az ötvenéves magyar női labdarúgást köszöntő kiállítás nyílt meg az MLSZ Budapesti Igazgatósága székhelyén, a budapesti Curia utcában. A…

Tovább >>