Indul a Csillag Imre Ösztöndíjprogram!

Az MLSZ és az MSÚSZ a sportújságírás világnapján, július 2-án, együttműködési megállapodást jelent be. Az együttműködés részeként a labdarúgó-szövetség támogatja az MSÚSZ-t abban, hogy segítse tehetséges újságírók műveinek megszületését olyan esetekben, amikor csak pénzügyi akadálya van a tartalmas, kiemelkedően ötletes, a magyar labdarúgás szempontjából értékes anyagok megszületésének. Ezzel párhuzamosan, a program részeként, anyagilag támogatja a sportsajtót a magyar vonatkozású futballesemények külföldi tudósításában. Már lehet is pályázni az egyszerre legfeljebb 200 ezer forint összegű támogatásra, amelynél előnyt élveznek a pályakezdők, az önrészt vállaló szerkesztőségek és a minél ötletesebb, minél sokrétűbb műfaji és tartalmi megvalósítást ígérő pályázatok.

A Magyar Labdarúgó Szövetség és a Magyar Sportújságírók Szövetsége megegyezése értelmében a futballszövetség ötmillió forintot biztosít a program első évében futballtudósítások támogatására, azután a felek összesítik a tapasztalatokat. A program a rengeteget utazó, folyton úton lévő, kilencvenéves koráig aktív egykori sportoló, tudósító, menedzser, Csillag Imre nevét viseli, s a sportújságíró-szövetség szeretné más sportágakra is kiterjeszteni, amennyiben sikerül más forrásokból támogatáshoz segíteni a kezdeményezést.

A pályázatokat háromtagú bizottság bírálja el, amelybe az MLSZ Dinnyés Mártont, a kommunikációs osztály vezetőjét, az MSÚSZ Dénes Tamás titkárt és Szöllősi György elnököt delegálja. Egy szerkesztőség évente többször is pályázhat, de egyazon újságíró évente csak egyszer juthat támogatáshoz a CSIÖP révén. A programhoz kapott támogatást az MSÚSZ vidéki események alkalmával médiabusz szervezésére vagy más, egyszerre több sajtóorgánum munkáját is megkönnyítő akciókra is felhasználhatja.

A CSIÖP része annak a folyamatnak, amelynek során az MLSZ nagy gondot fordít a magyar futball szereplőinek nemzetközi tapasztalatszerzésére, s amelynek keretében már számos edző, szakember vehetett részt külföldi tanulmányúton. Az MLSZ, a klubokkal közösen, illetve az MSÚSZ-szel összefogva arra törekszik, hogy a sajtókiszolgálás a mindennapokban és a mérkőzéseken minél inkább közelítsen az európai standardokhoz, miközben az általánosan elfogadott akkreditációs gyakorlat kialakításában is együttműködik a két szervezet – áll az AIPS (Nemzetközi Sportújságíró Szövetség) alapításának 91. évfordulóján, az 1994-ben magyar javaslatra a sportújságírás világnapjává nyilvánított július 2-án kiadott közös közleményben.

2015. július. 02.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>