Hiánypótló alapmű

A magyar labdarúgó-válogatott színeiben hivatalos mérkőzésen szerepelt mind az 1001 játékos portréját gyűjtötte egybe a Nemzeti Értékek Könyvkiadó legújabb kötete, amely a Meggypiros mezben címet kapta.

 

Könyv vágott_DCS

Szövetségünk elnökségi tagja, Dénes Tamás, valamint Dlusztus Imre által írt mű  – amely méltó folytatása, újragondolása az éppen ötven éve megjelent, Alberttől Zsákig című kultuszkönyvnek – három pilléren nyugszik: a statisztikákra és sztorikra épülő névjegyeken, valamint több mint hatvan, a válogatott múltjából merített történeten, s nem utolsósorban a Rochy Zoltán gyűjteményére alapozott összeállítás-dömpingen,amely tartalmazza a magyar válogatott szeptember közepéig játszott 939 mérkőzésének jegyzőkönyvét.

A hiánypótló kötetből olyan érdekességek is kiderülnek, mint hogy akad olyan testvérpár a futballisták között, amelynek tagjai ugyanazon a napon, de nem ugyanazon a mérkőzésen mutatkoztak be a nemzeti együttesben. Vagy, hogy volt olyan válogatott kapus, aki hajdanán a Szovjetunióban hadifogolyként játszott„légiósként”. Kiderül, például, hogy ki az a magyar válogatott fedezet, aki a téli olimpiák jégkorongtornáinak krónikájába írta be a nevét, melyik válogatott szélső hírnevét ragyogta túl többszörösen operettcsillag húga – és még sok minden más.

Három a férfi

Dlusztus Imre, Szöllősi György, Dénes Tamás

A míves alkotást a Magyar Sportújságírók Szövetsége Győri úti irodájának Szepesi-termében mutatott be a kiadó, valamint szerzőpáros, és Szöllősi György,  az MSÚSZ elnöke méltatott, egyúttal reményét fejezte ki, hogy hasonló szellemben megszületik előbb-utóbb a külföldön játszó magyar futballisták történetét feldolgozó, Kalandozó magyar labdarúgók című könyv folytatása is.

A több mint 700 oldalas alapmű – amely már kapható a könyvesboltokban – a szövetségünk Nagy Béla-programjának támogatásával jelent meg.

HBI (2)Hegyi Iván, Hajdú B. István és Novotny Zoltán, szövetségünk tiszteletbeli elnöke már a tájékoztató alatt nagy érdeklődéssel  lapozta a könyvet

Az NSO Tv-nek a sajtóbemutatóról készült videója itt tekinthető meg.

Fotók: NS/Dömötör Csaba

 • FÖLDI Imre

  A 38. Magyar Sajtófotó-pályázaton a Sport egyedi kategóriában Földi Imre (Nemzeti Sport) szövetségünk tagja nyert.

 • 2020016 Az Év Sportolója Gála  Nemzeti Sport Török Attila

  Szöllősi György, MSÚSZ-elnök beszéde az Év Sportolója Gálán.

 • LOGO_2020-1

  Az MSÚSZ 62. Év sportolója választásán hét kategóriában – az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év csapata (hagyományos csapatsportágak), az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye), az Év edzője, az Év férfi labdarúgója, az Év női labdarúgója – 399 sportújságíró voksolt.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Ők nyerhetnek

sajttáj

A Nemzeti Színházban tartott az M4 Sport által élőben közvetített sajtótájékoztatón kiderült, mely sportolók, edzők és csapatok reménykedhetnek abban, hogy…

Tovább >>

Meghosszabítottuk a szavazást

LOGO_2020-1

Aki még nem szavazott az Év sportolóira, az január 6-án, hétfőn 11 óráig az M4 Sport – az Év …

Tovább >>

A világ legjobbjai

Messi, Biles

Az AIPS szavazásán az argentin Lionel Messi  és az amerikai Simone Biles lett az év férfi, illetve női…

Tovább >>

Lázár Bence-díj

Lázár Bence

A Sport TV kezdeményezésére, a Magyar Sportújságírók Szövetsége támogatásával szakmai díjjal bővült a paletta. A két szervezet…

Tovább >>

Várjuk a javaslatokat az Év szabadidős sporteseményére!

LOGO_2020-1

Mint ismeretes, az MSÚSZ megválasztja 2019 legjobb szabadidős sporteseményét. Továbbra is felhívással fordulunk a szabadidős sporteseményeket rendezőkhöz, szervezőkhöz, hogy 2020….

Tovább >>