“Gyönyörű világunk”: magyar győztes

A legnagyobb nemzetközi amatőrfotó-pályázattá nőtte ki magát a Cewe „Our world is beautiful – Gyönyörű világunk” elnevezésű verseny, amelyre Európa 24 országából több mint 94 ezer kép érkezett. A sportkategória győztese a 30 éves békési Pusztai Gábor Máté „Utolsó menet” című alkotása lett.
A fotó szokatlan nézőpontból mutatja be edző és tanítványa kapcsolatát – olvasható a gepnarancs.hu portálon. – A kép felépítése klasszikus háromszög kompozíció: a lesütött szemű tanítványához beszélő edző, a kép alsó részéből tekintetét  versenyző irányába emelő nő. A tréner testtartását és mondandóját a beállítás és a bokszoló felé nyújtott, megvilágított kar támasztja alá. Az egész jelenetet, mint elmosódott ring ritmikus kerete határolja be. Az életlen, de mégis olvasható tábla a háttérbenidőben is elhelyezi a képet – a harmadik menet következik, azaz még minden nyitott. A kép elemei adják az elbeszélés összességét, a fekete fehér színvilág pedig a kontraszttal teli drámát ábrázolja.
A fotó a békéscsabai Fight Night 3 gálán készült, amelyen Hricsovinyi Károly edző és tanítványa, Papp József Bálint szerepel.
 „A fényviszonyok elég gyengék voltak, ezért fix, ötven milliméteres 1.4-es objektívet használtam. A ringsarokban néha ugyanolyan izgalmas dolgok történnek, mint a küzdelem során. Az edző karakteres arca és a sportoló alázata nagyon megfogott. Szerettem volna megmutatni azt az intim kapcsolatot, ami mester és tanítványa között kialakul” – mondta a büszke nyertes, akinek munkáját értékes fotós tanulmányúttal és mintegy félmillió forint értékű fotófelszereléssel díjazták.
A legjobb 130 fotóból összeállított ingyenes kiállítás október 15-ig megtekinthető a Duna Plaza bevásárlóközpont három szintjén.
A  fődíjas és kategóriagyőztes képek innen tölthetők le: https://transfer.cewe.de/index.php/s/FFfxXdj0WNPQwlb
PusztaiGaborMate-600x567
Sportos nyertes 
Kép:  Cewe Beautiful World fotópályázat

2015. szeptember. 16.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>