Gratuláció 2.0

 

Malus

Kollégánk, Malonyai Péter az idén halmozza a kitüntetéseket. Szövetségünk Életműdíját május 9-én vette át Tápiószentmártonban, a Kincsem Lovasparkban rendezett Sportújságíró-kongresszuson, június 8-án pedig a Larus Étterem és Rendezvényközpontban megtartott ünnepségen a MOB Fair Play Bizottságának Trófea elismerését kapta meg a sportszerűség eszméjének népszerűsítéséért.

A méltatás szerint a Nemzeti Sport rovatvezetője az egyik leghitelesebb magyar sportújságíró, aki színes, élvezhető írásaiban, cikkeiben az események korrekt bemutatására törekszik humánus szemlélettel, tárgyilagosan, s mindig a fair play szellemében. Róla elmondható, hogy igazi partnere a versenysportnak.

Amikor a gálán Siklós Erik műsorvezető, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója arról érdeklődött: pályafutása során miként tudott a szakmai követelményeknek úgy megfelelni, hogy emellett végig hiteles maradjon, szerényen ennyit válaszolt: „Nem tudom. Örülnék neki, ha mindezt elhinnétek nekem, de megígérhetem: pályafutásom hátralévő részében is igyekszem úgy dolgozni, hogy mindez igaz legyen. Most csak azt kérem tőletek, hogy egyelőre higgyétek el nekem.” Arra a kérdésre, hogyan lehet ezt a szemléletet a fiatalabb generációknak átadni, azt mondta: „A legfontosabb: ki, hol nő fel, és mit hoz otthonról, de emellett nevelni is kell, mert aki erre fogékony, azzal csak nyer a sport és a sportszerűség is.”

Péter, ebben az éveben már másodszor: gratulálunk!

Fotó: Róth Tamás

2016. június. 10.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>