Elnöki gratuláció

HBSZGY

Szöllősi György, szövetségünk elnöke levélben gratulált kollégánknak, Hajdú B. Istvánnak, aki az idén a sajtó kategóriában Prima Primissa díjas lett.

“Azt, hogy Te vagy a legjobb, mi, a sportújságíró kollégáid régóta tudjuk. Hogy ezt el is ismerjük, és a minálunk sajnos oly gyakori irigység nélkül kivétel nélkül mind örülünk is a kitüntetésednek, az is főleg Neked köszönhető, hogy nem csak a munkádban, hanem –sportnyelven szólva – a pályán kívül is olyan egyéniség vagy, akit mindenki kedvel.
Az sem nagy meglepetés, hogy a mégoly kiváló újságíró kollégák közül megint egy sportújságíró emelkedett ki, vívta ki a legnagyobb
elismerést.
Az viszont, hogy tíz évvel a szövetségünk által Neked adományozott Feleki-díj után immár ország-világ előtt mondatott ki rólad, hogy Te vagy a legjobbak között a legjobb, olyasmit is jelez, hogy a magyar sportban, a magyar futballban kezdenek a helyükre kerülni a dolgok. Hogy a közszolgálati televízió ismét prioritásként kezeli és – rossz emlékű korábbi időszakokkal ellentétben – élőben közvetíti a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseit; hogy mindezt új, nemzeti sportcsatornáján teszi, hogy ezeknek a meccseknek mind gyakrabban Te vagy a kommentátora, s hogy a legutóbbi válogatott találkozók ráadásul rég nem látott eredményeket hoztak, ez mind azt üzeni, hogy nem veszett el minden remény, lehet még valódi sportélet Magyarországon, lehet még létjogosultsága nálunk a sport által képviselt értékeknek, amelyeket bizony a sportújságírók közvetíthetnek hitelesen, nívósan és élvezetesen a szurkolóknak, mindannyiunknak. Senki más.
Mindez azt is üzeni, hogy a magyar sportnak immár nem csak a rádiózásban van halhatatlan krónikása Szepesi György révén, hanem a televíziós műfajban is büszkélkedhetünk olyan kollégával, akinek a teljesítménye a mikrofon mögött, színvonalát és hatását tekintve felnő a legnagyobb magyar sportteljesítmények mellé.”

A teljes levél itt olvasható: Gratuláció

Fotó: pfla.hu

2015. december. 07.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>