Elhunyt kollégánk, Molnár Csaba

Fájdalmas hír sokkolja a sportújságíró-társadalmat: egy hónappal a 52. születésnapja előtt elhunyt Molnár Csaba, az nb1.hu munkatársa. Szövetségünk elnöke, az nb1.hu főszerkesztője, Pajor-Gyulai László mozgósította a kollégákat, hiszen Csaba szerda este óta nem adott életjelet magáról. A félnapos nyomozás után otthonában találtak rá Csabára, a kihívott orvos szerint légzéselégtelenségben hunyt el – vélhetően július 10-re virradó éjjel. Pajor-Gyulai László nekrológjával búcsúzunk tőle.

*

Itt az üres papír, és nem látom. A könnyek elhomályosítanak mindent – ilyen nincs. Tegnap ő volt az ügyeletes, és rá jellemző harsánysággal ünnepelte előre nagy kedvencei, az argentinok győzelmét.

Aztán reggel döbbenten láttuk, hogy nincs fent a meccs az oldalon. Majd nem küldte el a megígért anyagait. Radó Andrással megbeszélte, 11-kor hívja, hogy beszélgessenek a világbajnokságról, de nem jött a cikk, ő pedig nem felelt a hívásainkra. Végül rátaláltunk, de ezt a pillanatot nem lehet elfelejteni…

Molnár Csaba fogalom volt a szakmában. Nehéz ember volt, de remek újságíró – ez a volt piszkosul fájdalmas. Imádták a kosarasok, mindenütt barátok várták, otthon volt a futballban, rajongott a Barcelonáért, Messiért, nagyon tudott ünnepelni, élvezte az életet, mintha tudta volna, neki egy hónap híján csak 52 esztendő jut közöttünk. Hiába kértük a spanyol bajnoki beharangozók írása előtt, Csaba, csak röviden, ő a szívét is beleadta, úgy pedig hogyan lehet rövid egy anyag?

Most következnie kellene annak, hogy jogot végzett emberként csapott fel sportújságírónak, fel kellene sorolni a munkahelyeit a Magyar Televíziótól kezdve a Nemzeti Sportig, de ez most nem lényeges, őt érdekelné ez a felsorolás a legkevésbé.

Még csak percek teltek el, hogy megtudtuk, nagyon megfogyatkoztunk, így lehetetlen összeszedni a szavakat és a gondolatokat, az agy nem enged összeszedett emlékezést. Nagyon fájó, hogy egyedül volt, család nélkül, régóta küszködve sok betegséggel.

Egy valamit viszont nagyon szeretnék hinni. Éjfél előtt fél órával még feltett egy hírt, ez volt az utolsó életjele. Rá jó egy órával Argentína bejutott a világbajnokság döntőjébe. Ha van igazság, akkor ezt még tudta és látta. Ha már el kellett mennie, remélem, boldogan ment…

Pajor-Gyulai László

2014. július. 10.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Elhunyt Árok Ferenc

ÁrokFerenc

Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, aki szövetségünk Életműdíját kapta meg 2018…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>