Egyre nagyobb ünneppé növi ki magát a Sportcsillagok Gálája

Kedden a MOB székházában tartott sajtótájékoztatót a Magyar Olimpiai Bizottság és a Sportújságírók Szövetsége, a téma a Sportcsillagok Gálája volt. Idén december 18-án számos újítást láthatnak a sportrajongók.

msuszA sajtótájékoztató apropója az volt, hogy a MOB és a MSÚSZ még szorosabbra fűzte együttműködését, amely már eddig nagyon sikeres volt: a jövőben a MOB égisze alá tartozó nem olimpiai sportágak tagozata is nagy hangsúlyt kap az év végi díjátadón, öt kategóriában hirdetnek győztest ezekben a sportágakban is.
Borkai Zsolt, a MOB elnöke elmondta, hogy a Sportcsillagok Gálája a magyar sport ünnepe, és örömmel veszi, hogy ehhez az ünnephez csatlakoznak a nem olimpiai sportágak is.
– Nagyon szép sikereket érnek el ezek a sportolók is, itt az ideje, hogy őket is bevonjuk abba a körbe, amelyiket az év végén köszöntjük – fogalmazott Borkai.

– Nagyon köszönjük a MOB-nak, hogy az ügyünk mellé állt, ezt az eddigi munkánk elismerésének tekintjük – mondta Pajor-Gyulai László, a MSÚSZ elnöke. – Hiszen tudjuk, hogy a MOB meggondolja, mihez adja a nevét. A nem olimpiai sportágakkal már egy jó ideje megy az egyeztetés, mindkét oldalon éreztük, hogy behozhatatlan hátránnyal indulnak az újságírói szavazáson azok, akik nem olimpiai sportágakban versenyeznek. Ezért volt indokolt, hogy ugyanabban az öt kategóriában, mint az olimpiai sportágakban, külön versenyt hirdessünk a számukra is.
Az együttműködés lényege, hogy mivel a nem olimpiai sportágak a MOB egyik tagozatát alkotják, így maguk a sportágak, de a MOB is még több szállal kötődik majd a MSÚSZ rendezvényéhez. A közös munka nem újkeletű, a MOB eddig is támogatta a gálát, de most még nagyobb mértékben veszi ki a részét a kiadásokból. Ahogy az MTVA is hozzáteszi a magáét az egyre népszerűbb gálához, ingyen közvetít majd december 18-án a SYMA-csarnokból és a gyártás költségeit is állja.

– A közmédia már korábban elkötelezte magát a sport, azon belül pedig a sport ünnepe iránt, ezt a tevékenységet szolgálatnak tekintjük – mondta Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztője. – Örülünk, hogy a MOB is felvállalta ezt az eseményt, és az is örömünkre szolgál, hogy a nézettsége nagy, akár a hazai, akár a határon túli adatokat nézzük.
Szabó Bence, a MOB főtitkára arról számolt be, hogy az olimpiai bizottság nagyon komolyan veszi a szavazást, és erre kéri az újságírókat is, hiszen tényleg óriási elismerés a sportolók számára a szakma véleménye. Ezt erősíti meg a MOB azzal a döntéssel, hogy létrehozott egy különdíjat az edzők számára, amelyet obektív mutatók alapján számolnak, majd hirdetnek ki.

Dr. Leyrer Richárd, a MOB nem olimpiai sportágak tagozatának vezetője elmondta, hogy már az nagy lépés volt, hogy 2012-ben bekerültek a MOB égisze alá, a Sportcsillagok Gáláján való részvétel pedig egy újabb mérföldkő.
– Köszönjük a MOB-nak és a MSÚSZ-nak is a lehetőséget – fogalmazott. – Hetvenezer sportolót érint ez a döntés, higgyék el, ahhoz, hogy életben maradjanak ezek a sportágak és ezek a versenyzők folytathassák a sportolást, muszáj kilépni a nyilvánosság elé és felhívni magunkra a szponzorok figyelmét. Éppen ezért ez egy nagyon fontos lépés.

Az Év sportolója díjra idén is november két középső hetében lehet szavazni, a már megszokott módon, öt kategóriában: női, férfi sportoló, csapat, edző és szövetségi kapitány. A nem olimpiai sportágak esetében ugyanez az öt kategória fog élni, ám a szavazatokat nem a sportújságírók adják le, hanem a www.sportolanemzet.hu internetes felületen bárki leadhatja voksát.
A MSÚSZ és a MOB nem olimpiai sportágak tagozata két évre állapodott meg, de mindkét fél bízik abban, hogy az együttműködés ennél sokkal hosszabb távú lesz.

2014. szeptember. 30.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Könyvbemutatóval ünnepelt a százéves sakkszövetség

Sakk2

Bemutatták A magyar sakk arcképcsarnoka, Százéves a Magyar Sakkszövetség című könyvet, amely az 1921-ben alapított Magyar Sakkszövetség fennállásának 100….

Tovább >>

Szilágyi Anna az AIPS vendége volt Svájcban

AIPS FIFA

Huszonegy fiatal újságíró – köztük a márciusban az AIPS Médiadíját a fiatal fotósok kategóriájában elnyert Szilágyi Anna – vett…

Tovább >>

Almafák futballpályán

almafa-bemutato_4

Megjelent a Dénes Tamás és Lakat T. Károly szerzőpáros Almafák – futballmesék apákról és fiúkról című könyve. Fűrész Attila a…

Tovább >>

Futball a Mátraalján

Gyöngyös

Gyöngyösön nagy érdeklődés mellett mutatták be a város futballtörténetéről szóló, 115 év a Mátraalján című könyvet, amelynek elkészítését a…

Tovább >>

Kiállítás a Nagy Béla-program támogatásával: 50 éves a magyar női labdarúgás

A kiállítás-megnyitó vendégeinek csoportképe

Az ötvenéves magyar női labdarúgást köszöntő kiállítás nyílt meg az MLSZ Budapesti Igazgatósága székhelyén, a budapesti Curia utcában. A…

Tovább >>