Dénes Tamás kapta az idei Szepesi-díjat

A Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány immár nyolcadik alkalommal adta át a Szepesi-díjat és az Östreicher-díjat.  Az alapítványnak a létrejöttekor, 2015-ben bejelentett céljai között szerepelt, hogy minden évben Szepesi-díjjal tünteti ki egy, a magyar labdarúgás ügye iránt elkötelezett sportújságírót, Östreicher Emil-díjjal pedig egy olyan hozzátartozót, aki egy korábbi nagy futballista pályafutását, életét segítette a háttérből. Az alapítványtevő Puskás Ferencné szándéka szerint mindkét díjat egymillió forintos pénzjutalom kíséri. Az idei díjak átadását is a Provident Pénzügyi Zrt. adománya, valamint a Ferencvárosi Torna Club segítsége tette lehetővé.

Az idei Szepesi-díjat Dénes Tamás, a Magyar Sportújságírók Szövetségének főtitkára, az InfoRádió főmunkatársa kapta, a méltatásban is elhangzott indoklás szerint a sportújságírásban és magyar futballban kivívott általános emberi és szakmai megbecsülése, mintegy nyolcvan kötete, köztük a hazai és a nemzetközi labdarúgás történetét feldolgozó, generációk által forgatott, enciklopédikus részletességű és precízségű alapművei, több évtizedes hírlapírói, sporttörténészi, szakértői, szerkesztői, közösségi tevékenysége elismeréseként.

A díj történetében különleges, hogy a díjazottat ikertestvére, Dénes András – ugyancsak szövetségünk tagja – méltatta. A Szepesi-díjat Mezey György mesteredző, korábbi szövetségi kapitány, valamint Bozsik Lajos – Bozsik Józsefnek, a legendás Cucunak, az Aranycsapat jobbfedezetének legfiatalabb öccse – adta át.

Az ünnepség felvezetéseként Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője, nem utolsósorban Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány kuratóriumának elnöke számolt be egy szomorú eseményről, Puskás Ferenc húga, Puskás Éva hajnalban elhunyt. Beszélt az elmúlt esztendő történéseiről, annak az alapítvány névadójával, illetve az Aranycsapattal kapcsolatos eseményeiről.

Az Östreicher Emilről elnevezett díjat Törőcsik Éva, a nyáron elhunyt Törőcsik András nővére vette át, Borbély Zoltán méltató szavai után. Az elismerést Nyilasi Tibor, korábbi világklasszis labdarúgó, Törőcsik András válogatottbeli társa, valamint Szirmák Botond, a díjakat támogató Provident Pénzügyi ZRt. vezérigazgatója adták át.

Az ünnepséget több korábbi díjazott, így Novotny Zoltán, Lakat T. Károly, Zsengellér Zsolt, valamint Lantos Mihályné és Bodor Ágnes is megtisztelte.

(A képen: Mravik Gusztáv, Nyilasi Tibor, Mezey György, Bozsik Lajos, Törőcsik Éva, Dénes Tamás, Szirmák Botond, Szöllősi György és Dénes András)

PÖD2

2022. szeptember. 05.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Szlovénia is SEESJA-tag lett, Szöllősi György ismét a vezetőségben

Szöllősi György Strumica

Három év, a 2019-es siófoki közgyűlés után először jöttek össze személyesen a Délkelet-Európai Sportújságíró Szövetségek Szervezetének képviselői. Az…

Tovább >>

AIPS-kongresszus: Szöllősi György az európai, Csisztu Zsuzsa a világszövetség alelnöke lett

Szöllősi György Csisztu Zsuzsa

A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség, az AIPS római, tisztújító kongresszusán – a legmagasabb szavazatszámmal, a lehetséges 102-ből 96 vokssal –…

Tovább >>

November 4-ig lehet pályázni az AIPS Médiadíjra

Muhi András Pires

Jó hír mindazoknak, akik pályázni kívánnak a 2022-es AIPS Médiadíjra: a világszövetség meghosszabbította a beadási határidőt. Az új dátum…

Tovább >>

Kitüntették az MSÚSZ-t az MPB születésnapján

PB2

A Magyar Sportújságírók Szövetsége vezetői is boldog születésnapot kívántak az Öbölházban tartott…

Tovább >>

Dénes Tamás kapta az idei Szepesi-díjat

PÖD1

A Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány immár nyolcadik alkalommal adta át a Szepesi-díjat és az Östreicher-díjat.  Az alapítványnak a létrejöttekor,…

Tovább >>