Délkeleti nyitás

Magyarországot is meghívták a balkáni országok sportújságíróit tömörítő SEESJA (Délkelet-európai Sportújságírók Szövetsége) szervezet közgyűlésére, ahol Szöllősi György, az MSÚSZ-elnöke bekerült az év sportolóit megválasztó zsűri tagjai közé.

Ötödik éve minden esztendőben megrendezi kongresszusát és az ahhoz kapcsolódó kispályás focitornát a SEESJA, a többnyire a Balkán országait tömörítő, de Délkelet-Európát Törökországtól Horvátországig lefedő sportújságíró szervezet. Hazánkat tavaly invitálták  először a rendezvényre, ám az MSÚSZ az idén tudott először ott lenni az eseményen. A házigazda bolgár, a macedón, a szerb, a horvát, a bosnyák, a görög, a montenegrói és a román sportújságírók képviselői mellett Banszkóba, a Szófiától 150 kilométerre délre fekvő síparadicsomba utazott szövetségünk elnöke is. Futballcsapatot most még nem sikerült delegálnunk, de jövőre mindenképpen szeretnénk a labdarúgótornán ( most a hazai együttes győzött, a horvátok lettek a másodikok, a szerbek pedig a harmadikok) is részt venni, sőt négy éven belül valamikor házigazdái is lenni az éves közgyűlésnek.

Az összejövetel részeként kongresszust is tartottak Banszkóban, amelynek témája a média szerepvállalása volt „a kiskorúakra leselkedő doppingveszély elhárításában”. A tanácskozáson a Macedón és a Bolgár Olimpiai Bizottság vezetői is részt vettek.

alelnökSzöllősi György aktív magyar részvételt ígért az AIPS e regionális szervezetének munkájában, és külön is találkozott Dumitru Gaurral, a Román Sportújságíró Szövetség újraválasztott első emberével (a legfőbb téma a szeptemberi román-magyar–román labdarúgó Eb-selejtezőhöz kapcsolódó Perényi-Pecsovszky-kupa immár harmadik kiírása volt), a horvát Nikola Lipovac SEESJA-főnökkel, a szintén horvát Jura Ozmec AIPS-elnökségi taggal és a görög Joannisz Darasz AIPS-alelnökkel, az AIPS európai szervezetének vezetőjével (képünkön).

 

2015. június. 07.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Elhunyt Árok Ferenc

ÁrokFerenc

Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, aki szövetségünk Életműdíját kapta meg 2018…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>