Deák Zsigmond és Bobory Balázs a két új elnökségi tag

A Ferencváros népligeti sporttelepe adott otthont a Magyar Sportújságíró Szövetség idei közgyűlésének, amelyen 67 sportújságíró jelent meg.

A közgyűlésen a napirendi pontok megszavazása és a közgyűlés tisztségviselőinek megválasztása után az első napirendi pont került terítékre: a Magyar Sportújságíró Szövetség Önsegélyező Sajtóalapítványa részéről a kutarórium egyik tagja, Havas Judit beszélt. Elmondta, hogy alig folyik be pénz az alapítvány számlájára, ennek következtében az alaptvány nem tud kellőképpen segítséget nyújtani a bajba jutott kollégákon. A témában felszólalt Deák Horváth Péter is, aki elmondta, az MTVA-tól való elbocsátása után a saját bőrén tapasztalhatta meg, milyen az, ha az ember egyik pillanatról a másikra munka nélkül marad, és bizony rászorul a segítségre. Hangsúlyozta, hogy akár ezer forint is számít, ha az emberen a kétségeesés lesz úrrá.

Ezt követően a közgyűlés a további napirendi pontokról szavazott: az elnökség beszámolóját, a 2013-as pénzügyi beszámolót, az ellenőrző bizottság jelentését, a 2014-es költségvetést, az etikai és a tagfelvételi bizottság jelentését is elfogadták a megjelentek.

Majd a két megüresedő elnökségi helyről szavaztak. Miután Zsengellér Zsolt és Pálfalvi Gábor visszalépett, öten maradtak: Béres Attila, Bobory Balázs, Deák Zsigmond, Kovács László és Morvai Katalin. A küldöttség végül úgy döntött, hogy Deák Zsigmond és Bobory Balázs került az elnökségbe a korábban lemondott Fekete Zsuzsa, és az azóta alelnökké választott – a távozó Lantos Gábor helyére kerülő – Sz. Nagy Tamás volt elnökségi tagok helyére.

A közgyűlést közös vacsorával zárták a megjelent sportújságírók.

2014. március. 13.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>