CSIÖP: MSÚSZ-MVLSZ megállapodás

CSIÖP-szerződést az érdekelt felek külföldön még nem írtak alá, most erre is sor került. A Magyar Vízilabda Szövetséggel is megállapodást kötöttünk, amit a két elnök Zágrábban (ahol a Horvát Sportújságírók Szövetsége tartotta jubileumi kongresszusát) a magyar-olasz Európa-kupa-elődöntő előtt látott el kézjegyével. Ennek értelemében  a sportújságírók vagy szerkesztőségek a Csillag Imre Ösztöndíjprogram keretében magyar vízilabda-klubcsapatok európai kupaküzdelmeinek, valamint a magyar válogatott külföldi mérkőzéseinek, a határon túli magyar kollégák pedig magyarországi vízilabda-eseményeknek a határon túli magyar sportsajtó számára írandó tudósításaihoz sikeres pályázat után vehetik igénybe a támogatást, amit szállás vagy utazási költségeikre használhatnak fel. A szerződés jövő év június 30-ig tart.

msusz_zagrab008

Fotó: NS/Tumbász Hédi

Szöllősi György (balra), a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke örül, hogy újabb sportággal és vezetőivel sikerült megállapodni, s ennek legfőbb haszonélvezői a Csillag Imre Ösztöndíjprogram leendő támogatottjai lesznek. „A vízilabda az egyik legsikeresebb sportágunk, csapataink folyamatosan utaznak a fontos világversenyekre, ezzel párhuzamosan a magyar sportújságírók is igyekeznek követni ezt a tempót és a vízilabda-eseményeket. Nagy segítséget jelent, hogy a Csillag Imre Ösztöndíjprogram révén a kollégák több tornára, még több fontos klubmérkőzésre vagy világversenyre juthatnak el külföldre. Küszöbön a dél-koreai világbajnokság például, de egyébként is sűrű a versenynaptár. Régi tervünk volt, hogy a Magyar Vízilabda Szövetséggel is együttműködjünk a Csillag Imre Ösztöndíjprogram keretében, és ezt a megállapodást most különleges környezetben köthettük meg. Mindig emlékezni fogunk rá, hogy itt Zágrábban tettük meg az első lépést közösen, reméljük, ez hosszú távú kapcsolat lesz. A támogatás egyébként évi másfél millió forintról szól, amelynek révén sok magyar sportújságírónak lesz lehetősége tudósítani a külföldi, magyar vonatkozású eseményekről.”

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke így értékelte a megkötött együttműködést: „Szöllősi György ajánlotta az együttműködés aláírásának helyszínéül Zágrábot, elvégre 70 éves a Horvát Sportújságírók Szövetsége, és a horvát kollégák meghívásának tettek most eleget az MSÚSZ képviselői. Nagyon örülök a megállapodásnak, annak is, hogy ők itt vannak, mert a XXI. században a sport nemcsak magáról a sporttevékenységről szól, hanem rengeteg embernek a munkájáról is. Számos kolléga dolgozik azon, hogy minket, a vízilabdasportot és képviselőit lássanak a világban, és hírt adjanak rólunk. Köszönöm a sportújságíró-szövetségnek, hogy a mindennapokban segítik a munkánkat és kiemelt partnerei lehetnek a Magyar Vízilabda Szövetségnek.”

Forrás: waterpolo.hu

  • birko

    Szövetségünk Nagy Béla-programjának támogatásával csaknem 300 oldalas, mintegy 700 képpel illusztrált emlékkönyv jelent meg a 2018-as budapesti birkózó-világbajnokságról.

  • cof

    A 30. nyári univeriade helyszínén, Nápolyban a múlt hónap közepén bemutatták a médiának az épülő helyszíneket, a sajtóközpontot, a kabalafigurát és ülésezett az AIPS Europe szűk vezető testülete, a „büró” is, Szöllősi György alelnök, az MSÚSZ elnöke részvételével.

  • borító

    A Magyar Sportújságírók Szövetsége felháborodását fejezi ki az ukrajnai kisebbségek által hevesen ellenzett, s a kárpátaljai magyar szervezetek által is élesen bírált kisebbségellenes nyelvtörvény elfogadása miatt.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Levelezési cím:
1123 Bp., Alkotás u. 44.

Iroda:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Címvédés a Hoffer-kupán

NS

Akárcsak tavaly, az idén is a Nemzeti Sport csapata nyerte meg a Hoffer-kupa kispályás labdarúgótornát. Az első ízben kiírt…

Tovább >>

Nők a sportban és a sportmédiában

borító

A jövő évi tokiói olimpián már a résztvevő sportolók 48,8 százaléka lesz nő, a sportvezetők között és a sportmédiában…

Tovább >>

Könyv a szakmánkról

Címes

A hazai sportújságírás 110 éves történetéről jelentetett meg kötetet Dénes Tamás, elnökségi tag szerkesztésében a Magyar Sportújságírók Szövetsége. Szöllősi György,…

Tovább >>

Főpolgármesteri fogadás

Tarlós István

Szövetségünk jubileumi kongresszusának eseménysorozata csütörtökön este kezdődött, amikor Tarlós István, Budapest főpolgármestere dunai hajós városnézésre hívta meg a magyar…

Tovább >>

Egy trilógia első része

RTG_4347

Megjelent tagtársunk, Dénes András tollából a magyar női labdarúgás történetét bemutató sorozat első kötete, amely a bajnokságok történetével foglalkozik….

Tovább >>