CSIÖP: MSÚSZ-MVLSZ megállapodás

CSIÖP-szerződést az érdekelt felek külföldön még nem írtak alá, most erre is sor került. A Magyar Vízilabda Szövetséggel is megállapodást kötöttünk, amit a két elnök Zágrábban (ahol a Horvát Sportújságírók Szövetsége tartotta jubileumi kongresszusát) a magyar-olasz Európa-kupa-elődöntő előtt látott el kézjegyével. Ennek értelemében  a sportújságírók vagy szerkesztőségek a Csillag Imre Ösztöndíjprogram keretében magyar vízilabda-klubcsapatok európai kupaküzdelmeinek, valamint a magyar válogatott külföldi mérkőzéseinek, a határon túli magyar kollégák pedig magyarországi vízilabda-eseményeknek a határon túli magyar sportsajtó számára írandó tudósításaihoz sikeres pályázat után vehetik igénybe a támogatást, amit szállás vagy utazási költségeikre használhatnak fel. A szerződés jövő év június 30-ig tart.

msusz_zagrab008

Fotó: NS/Tumbász Hédi

Szöllősi György (balra), a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke örül, hogy újabb sportággal és vezetőivel sikerült megállapodni, s ennek legfőbb haszonélvezői a Csillag Imre Ösztöndíjprogram leendő támogatottjai lesznek. „A vízilabda az egyik legsikeresebb sportágunk, csapataink folyamatosan utaznak a fontos világversenyekre, ezzel párhuzamosan a magyar sportújságírók is igyekeznek követni ezt a tempót és a vízilabda-eseményeket. Nagy segítséget jelent, hogy a Csillag Imre Ösztöndíjprogram révén a kollégák több tornára, még több fontos klubmérkőzésre vagy világversenyre juthatnak el külföldre. Küszöbön a dél-koreai világbajnokság például, de egyébként is sűrű a versenynaptár. Régi tervünk volt, hogy a Magyar Vízilabda Szövetséggel is együttműködjünk a Csillag Imre Ösztöndíjprogram keretében, és ezt a megállapodást most különleges környezetben köthettük meg. Mindig emlékezni fogunk rá, hogy itt Zágrábban tettük meg az első lépést közösen, reméljük, ez hosszú távú kapcsolat lesz. A támogatás egyébként évi másfél millió forintról szól, amelynek révén sok magyar sportújságírónak lesz lehetősége tudósítani a külföldi, magyar vonatkozású eseményekről.”

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke így értékelte a megkötött együttműködést: „Szöllősi György ajánlotta az együttműködés aláírásának helyszínéül Zágrábot, elvégre 70 éves a Horvát Sportújságírók Szövetsége, és a horvát kollégák meghívásának tettek most eleget az MSÚSZ képviselői. Nagyon örülök a megállapodásnak, annak is, hogy ők itt vannak, mert a XXI. században a sport nemcsak magáról a sporttevékenységről szól, hanem rengeteg embernek a munkájáról is. Számos kolléga dolgozik azon, hogy minket, a vízilabdasportot és képviselőit lássanak a világban, és hírt adjanak rólunk. Köszönöm a sportújságíró-szövetségnek, hogy a mindennapokban segítik a munkánkat és kiemelt partnerei lehetnek a Magyar Vízilabda Szövetségnek.”

Forrás: waterpolo.hu

2019. április. 07.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>