CSIÖP: MSÚSZ-MVLSZ megállapodás

CSIÖP-szerződést az érdekelt felek külföldön még nem írtak alá, most erre is sor került. A Magyar Vízilabda Szövetséggel is megállapodást kötöttünk, amit a két elnök Zágrábban (ahol a Horvát Sportújságírók Szövetsége tartotta jubileumi kongresszusát) a magyar-olasz Európa-kupa-elődöntő előtt látott el kézjegyével. Ennek értelemében  a sportújságírók vagy szerkesztőségek a Csillag Imre Ösztöndíjprogram keretében magyar vízilabda-klubcsapatok európai kupaküzdelmeinek, valamint a magyar válogatott külföldi mérkőzéseinek, a határon túli magyar kollégák pedig magyarországi vízilabda-eseményeknek a határon túli magyar sportsajtó számára írandó tudósításaihoz sikeres pályázat után vehetik igénybe a támogatást, amit szállás vagy utazási költségeikre használhatnak fel. A szerződés jövő év június 30-ig tart.

msusz_zagrab008

Fotó: NS/Tumbász Hédi

Szöllősi György (balra), a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke örül, hogy újabb sportággal és vezetőivel sikerült megállapodni, s ennek legfőbb haszonélvezői a Csillag Imre Ösztöndíjprogram leendő támogatottjai lesznek. „A vízilabda az egyik legsikeresebb sportágunk, csapataink folyamatosan utaznak a fontos világversenyekre, ezzel párhuzamosan a magyar sportújságírók is igyekeznek követni ezt a tempót és a vízilabda-eseményeket. Nagy segítséget jelent, hogy a Csillag Imre Ösztöndíjprogram révén a kollégák több tornára, még több fontos klubmérkőzésre vagy világversenyre juthatnak el külföldre. Küszöbön a dél-koreai világbajnokság például, de egyébként is sűrű a versenynaptár. Régi tervünk volt, hogy a Magyar Vízilabda Szövetséggel is együttműködjünk a Csillag Imre Ösztöndíjprogram keretében, és ezt a megállapodást most különleges környezetben köthettük meg. Mindig emlékezni fogunk rá, hogy itt Zágrábban tettük meg az első lépést közösen, reméljük, ez hosszú távú kapcsolat lesz. A támogatás egyébként évi másfél millió forintról szól, amelynek révén sok magyar sportújságírónak lesz lehetősége tudósítani a külföldi, magyar vonatkozású eseményekről.”

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke így értékelte a megkötött együttműködést: „Szöllősi György ajánlotta az együttműködés aláírásának helyszínéül Zágrábot, elvégre 70 éves a Horvát Sportújságírók Szövetsége, és a horvát kollégák meghívásának tettek most eleget az MSÚSZ képviselői. Nagyon örülök a megállapodásnak, annak is, hogy ők itt vannak, mert a XXI. században a sport nemcsak magáról a sporttevékenységről szól, hanem rengeteg embernek a munkájáról is. Számos kolléga dolgozik azon, hogy minket, a vízilabdasportot és képviselőit lássanak a világban, és hírt adjanak rólunk. Köszönöm a sportújságíró-szövetségnek, hogy a mindennapokban segítik a munkánkat és kiemelt partnerei lehetnek a Magyar Vízilabda Szövetségnek.”

Forrás: waterpolo.hu

  • Simon József kézilabda-díj 2 foto MKSZ Kovács Anikó

    A Magyar Kézilabda Szövetség tisztújító küldöttgyűlésén a testület Elismerő oklevél kitüntetését vehette át tagtársunk, Simon József.

  • dav

    A Testnevelési Egyetemen lévő irodánkban megtartottuk a mostani elnökség utolsó ülését. Mint ismert, az április végi budapesti közgyűlésen tisztújítás lesz, a testület négyéves mandátuma lejár.

  • B01I42114

    A kiváló sportújságíró, tagtársunk, Kocsis L. Mihály édesapjáról, Kocsis Mihályról írt tartalmas, gazdagon illusztrált könyvet, amit a Magyar Kajak-kenu Szövetségben mutattak be a sajtó képviselőinek.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Levelezési cím:
1123 Bp., Alkotás u. 44.

Iroda:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Legutóbbi facebook bejegyzések

Gratulálunk, Simi!

Simon József elismerése.

37 likes3 days ago

Békéscsabai tárlat Albertről

Az MSÚSZ Nagy Béla-programjának támogatásával Albert Flóriánról rendeznek emlékkiállítást Békéscsabán.

6 likes3 days ago

Az MSÚSZ-szavazásán a sportújságírók Jakabfi Zsanettett választották 2018 legjobb női labdarúgójának, ám a magyar válogatott és..

13 likes5 days ago

Kocsis: 90

KS-könyv

Az idén szeptemberben lenne 90 esztendős Kocsis Sándor, minden idők legkiválóbb magyar futballistáinak egyike, az Aranycsapat jobbösszekötője, a Ferencváros,…

Tovább >>

Zágrábban is jártunk

zászló

Április 6-án volt napra pontosan hetven esztendeje, hogy Zágrábban, a Gejeva…

Tovább >>

Bécsi ünnep

Sports Media Austria Jahrestagung 2019

Az Osztrák Sportújságíró Egyesület alapításának 70. évfordulója alkalmából a Magyar Sportújságírók Szövetségét is meghívták Bécsbe, ahol Szöllősi György elnök,…

Tovább >>

Meg kell nézned!

CSABAI Dóra; Eggert, Sophia

A 37. Magyar Sajtófotó-pályázaton szövetségünk tagjai közül a Sport (sorozat)-kategóriában Varga Dzsenifer (szabadfoglalkozású) Vakfoci című alkotásával második,

Tovább >>

Illyés Tibor győzött

pong

Az Ormai László-csarnokban rendezett asztalitenisz-világnap keretében került sor az I. Gergely Gábor Médiakupára, amelyen tizenhatan vettek részt, a sportújságírók…

Tovább >>