Budapestről Máltán

Málta

 

Szöllősi György, a MSÚSZ elnöke Valettában a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség európai szervezetének végrehajtó bizottsági ülésén beszámolt a tavaszi márciusi Sportújságírócsúcs előkészületeiről. A rendezvény Budapesten lesz március 26-29. között, eddig csaknem harminc országból jelentkeztek vendégek, egyes kollégákat klasszis sportolók is elkísérnek.

Az  AIPS EUROPE – MEDIA SUMMIT – BUDAPEST 2017 esemény részvevői megnézik a Duna Arénát, a nyári vizes vb helyszínét, az Országházat, a felcsúti Pancho Arénát, s megismerkednek egy új magyar sportággal, a teqballal is. Természetesen a konferencián a szakma fontos kérdéseit is megvitatják, s előadásokat hallgatnak majd, többek között napjaink sportjának egyik  rákfenéjéről, a fogadási csalásról.
A nemzetközi Szövetség tisztújító kongresszusa május 9-13. között lesz Szöulban és s a jövő évi téli olimpia helyszínén, Pjongcsangban, amelyen az európai testület is vezetőségválasztást tart. Hivatalosan elfogadták dr. Csisztu Zsuzsának, az MSÚSZ első alelnökének az AIPS alelnöki és végrehajtó bizottsági, valamint Szöllősi Györgynek az AIPS Europe végrehajtó bizottsági tisztségre a kandidálását.
Az AIPS elnöki posztjára csak az eddigi első ember, az olasz Gianni Merlo jelentkezett. Az európai szervezet eddig vezetője, a görög Jannisz Darasz nem indul, ő az AIPS végrehajtó bizottságába szeretne bekerülni, az eddigi főtitkár,  a máltai Charles Camenzuli az egyetlen jelölt.  Csisztunak az alelnöki versenyben 13, a vb-tagságért 30 ellenfele van; négy alelnököt és 13 vb-tagot választanak. Szöllősivel együtt az európai végrehajtó bizottság kilenc helyére tizenegyen pályáznak.

2017. február. 26.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>