Bajnok könyv a bajnokokról

A MOM  Kulturális Központban mutatták be  a szövetségünk Nagy Béla programjának támogatásával, a MediaBook Kiadó gondozásában megjelent Így lettünk bajnokok című könyvet,

A könyvmelyben harminc rendkívül érdekes portré olvasható, harminc rendkívül sikeres magyar sportolóról Bruckner Gábor (balra), Gy. Szabó Csilla és Török László  és Ballai Attila “tollából”.

A szerzők

 

A kötet alcíme: Klasszisaink útja a kezdetektől a felnőtté válásig nagyon pontosan kifejezi miről is szól ez a 372 oldalas exkluzív kiállítású mű, amely arra a kérdésre keresi a választ, hogy miképpen csinálták, milyen voltak gyerekként azok, akiknek végül bejött a sportkarrier, vagyis eljutottak a világhírig. Az egyes sportágak ikonjainak olvasmányos sztorijai tanulságok sorával szolgálnak a mai fiatal sportolóknak, azok edzőinek, szüleinek, hiszen az írásokból kiderül: bár a világsikerekig sokféle út vezet, az akaratnak, a kitartásnak, a jó és rossz döntéseknek, a hibák beismerésének, a változtatni tudás képességének, a közvetlen környezetnek egyenként is meghatározó szerepe lehet a cél elérésében.

A bemutatóra szinte megtelt a kupolaterem,

Kupola

a 30 klasszisból 12 (Bácsi Péter, Baji Balázs, Csernoviczki Éva, Kammerer Zoltán, Keszthelyi Rita, Marosi Ádám, Péni István, Rasovszky Kristóf, Sastin Marianna, Szabó Gabriella, Tálas Zsuzsanna, Ungvári Miklós) személyesen is megjelent.

Csoport2

Ott volt és rövid köszöntőt mondott Sárfalvi Péter, az EMMI helyettes államtitkára,

SárfalviKemény Dénes, a vízilabda-válogatottat három egymást követő olimpián aranyéremhez segítő mesteredző (aki az ötszörös ötkarikás győztes úszó, Egerszegi Krisztina mellett a kötet egyik ajánlóját írta), számos sportági és klubvezető is. Az érintett sportolók nevelőedzői és szülei közül szintén sokan elfogadták a meghívást.

Fotók: NS/Földi Imre

2019. október. 03.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>