Bajnok könyv a bajnokokról

A MOM  Kulturális Központban mutatták be  a szövetségünk Nagy Béla programjának támogatásával, a MediaBook Kiadó gondozásában megjelent Így lettünk bajnokok című könyvet,

A könyvmelyben harminc rendkívül érdekes portré olvasható, harminc rendkívül sikeres magyar sportolóról Bruckner Gábor (balra), Gy. Szabó Csilla és Török László  és Ballai Attila “tollából”.

A szerzők

 

A kötet alcíme: Klasszisaink útja a kezdetektől a felnőtté válásig nagyon pontosan kifejezi miről is szól ez a 372 oldalas exkluzív kiállítású mű, amely arra a kérdésre keresi a választ, hogy miképpen csinálták, milyen voltak gyerekként azok, akiknek végül bejött a sportkarrier, vagyis eljutottak a világhírig. Az egyes sportágak ikonjainak olvasmányos sztorijai tanulságok sorával szolgálnak a mai fiatal sportolóknak, azok edzőinek, szüleinek, hiszen az írásokból kiderül: bár a világsikerekig sokféle út vezet, az akaratnak, a kitartásnak, a jó és rossz döntéseknek, a hibák beismerésének, a változtatni tudás képességének, a közvetlen környezetnek egyenként is meghatározó szerepe lehet a cél elérésében.

A bemutatóra szinte megtelt a kupolaterem,

Kupola

a 30 klasszisból 12 (Bácsi Péter, Baji Balázs, Csernoviczki Éva, Kammerer Zoltán, Keszthelyi Rita, Marosi Ádám, Péni István, Rasovszky Kristóf, Sastin Marianna, Szabó Gabriella, Tálas Zsuzsanna, Ungvári Miklós) személyesen is megjelent.

Csoport2

Ott volt és rövid köszöntőt mondott Sárfalvi Péter, az EMMI helyettes államtitkára,

SárfalviKemény Dénes, a vízilabda-válogatottat három egymást követő olimpián aranyéremhez segítő mesteredző (aki az ötszörös ötkarikás győztes úszó, Egerszegi Krisztina mellett a kötet egyik ajánlóját írta), számos sportági és klubvezető is. Az érintett sportolók nevelőedzői és szülei közül szintén sokan elfogadták a meghívást.

Fotók: NS/Földi Imre

 • FÖLDI Imre

  A 38. Magyar Sajtófotó-pályázaton a Sport egyedi kategóriában Földi Imre (Nemzeti Sport) szövetségünk tagja nyert.

 • 2020016 Az Év Sportolója Gála  Nemzeti Sport Török Attila

  Szöllősi György, MSÚSZ-elnök beszéde az Év Sportolója Gálán.

 • LOGO_2020-1

  Az MSÚSZ 62. Év sportolója választásán hét kategóriában – az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év csapata (hagyományos csapatsportágak), az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye), az Év edzője, az Év férfi labdarúgója, az Év női labdarúgója – 399 sportújságíró voksolt.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Ők nyerhetnek

sajttáj

A Nemzeti Színházban tartott az M4 Sport által élőben közvetített sajtótájékoztatón kiderült, mely sportolók, edzők és csapatok reménykedhetnek abban, hogy…

Tovább >>

Meghosszabítottuk a szavazást

LOGO_2020-1

Aki még nem szavazott az Év sportolóira, az január 6-án, hétfőn 11 óráig az M4 Sport – az Év …

Tovább >>

A világ legjobbjai

Messi, Biles

Az AIPS szavazásán az argentin Lionel Messi  és az amerikai Simone Biles lett az év férfi, illetve női…

Tovább >>

Lázár Bence-díj

Lázár Bence

A Sport TV kezdeményezésére, a Magyar Sportújságírók Szövetsége támogatásával szakmai díjjal bővült a paletta. A két szervezet…

Tovább >>

Várjuk a javaslatokat az Év szabadidős sporteseményére!

LOGO_2020-1

Mint ismeretes, az MSÚSZ megválasztja 2019 legjobb szabadidős sporteseményét. Továbbra is felhívással fordulunk a szabadidős sporteseményeket rendezőkhöz, szervezőkhöz, hogy 2020….

Tovább >>