Bajnok könyv a bajnokokról

A MOM  Kulturális Központban mutatták be  a szövetségünk Nagy Béla programjának támogatásával, a MediaBook Kiadó gondozásában megjelent Így lettünk bajnokok című könyvet,

A könyvmelyben harminc rendkívül érdekes portré olvasható, harminc rendkívül sikeres magyar sportolóról Bruckner Gábor (balra), Gy. Szabó Csilla és Török László  és Ballai Attila “tollából”.

A szerzők

 

A kötet alcíme: Klasszisaink útja a kezdetektől a felnőtté válásig nagyon pontosan kifejezi miről is szól ez a 372 oldalas exkluzív kiállítású mű, amely arra a kérdésre keresi a választ, hogy miképpen csinálták, milyen voltak gyerekként azok, akiknek végül bejött a sportkarrier, vagyis eljutottak a világhírig. Az egyes sportágak ikonjainak olvasmányos sztorijai tanulságok sorával szolgálnak a mai fiatal sportolóknak, azok edzőinek, szüleinek, hiszen az írásokból kiderül: bár a világsikerekig sokféle út vezet, az akaratnak, a kitartásnak, a jó és rossz döntéseknek, a hibák beismerésének, a változtatni tudás képességének, a közvetlen környezetnek egyenként is meghatározó szerepe lehet a cél elérésében.

A bemutatóra szinte megtelt a kupolaterem,

Kupola

a 30 klasszisból 12 (Bácsi Péter, Baji Balázs, Csernoviczki Éva, Kammerer Zoltán, Keszthelyi Rita, Marosi Ádám, Péni István, Rasovszky Kristóf, Sastin Marianna, Szabó Gabriella, Tálas Zsuzsanna, Ungvári Miklós) személyesen is megjelent.

Csoport2

Ott volt és rövid köszöntőt mondott Sárfalvi Péter, az EMMI helyettes államtitkára,

SárfalviKemény Dénes, a vízilabda-válogatottat három egymást követő olimpián aranyéremhez segítő mesteredző (aki az ötszörös ötkarikás győztes úszó, Egerszegi Krisztina mellett a kötet egyik ajánlóját írta), számos sportági és klubvezető is. Az érintett sportolók nevelőedzői és szülei közül szintén sokan elfogadták a meghívást.

Fotók: NS/Földi Imre

  • mure01

    Hagyományos helyszínen, a Hargita megyei Gyergyószárhegyen tartotta kongresszusát a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete. A tisztújítás során Szűcs Lászlót, a Várad folyóirat főszerkesztőjét választották meg elnöknek.

  • Szilvi

    Akárcsak tavaly az idén is szövetségünk tagja, Micheller Szilvia (Nemzeti Sport) nyerte meg a Testnevelési Egyetem által szervezett Németh Ferenc fotópályázatot.

  • Török

    Az idén a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány Szepesi-díját a legendás rádióriporter, Török László kapta.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Ha Csömör, akkor kézilabda

promo_v2

Az elmúlt évtizedekben a Pest megyei település neve valósággal összeforrt a sportággal. Az NB II-be jutás 60….

Tovább >>

Még pályázhatsz!

AIPS

Az idén másodízben kiírt AIPS médiadíjakra: 2019. október 7-én, 18 óráig lehet pályázni.

Tovább >>

2020: AIPS-kongresszus Budapesten

totál

Huszonegy esztendő múltán jövőre ismét a magyar főváros látja vendégül a  Nemzetközi Sportújságíró Szövetség kongresszusának résztvevőit, így 1965, 1992 és…

Tovább >>

Mesterhármas

Mesterhármas

Szövetségünk Nagy Béla-programjának támogatásával jelent meg Müller Zoltán Kiprich, Plotár, Vincze, Mesterhármas című könyve, amelynek sajtóbemutatóján a tatabányai legendák…

Tovább >>

Újra Németh Ferenc-díj

TF

A Testnevelési Egyetem ebben az évben is kiírta a korábbi kiváló fotósról, Németh Ferencről elnevezett pályázatot.

Tovább >>