Az igazi CSIÖP-túra

Mint köztudomású, szövetségünk az MLSZ-szel közösen tavaly július 2-án, a sportújságírás világnapján együttműködési megállapodást jelentett be, melynek részeként a labdarúgó-szövetség támogatja az MSÚSZ-t abban, hogy segítse tehetséges újságírók műveinek megszületését olyan esetekben, amikor csak pénzügyi akadálya van a tartalmas, kiemelkedően ötletes, a magyar labdarúgás szempontjából értékes anyagok megszületésének. Ezzel párhuzamosan, a program részeként, anyagilag is segíti a sportsajtót a magyar vonatkozású futballesemények külföldi tudósításában.

A Magyar Labdarúgó Szövetség és a Magyar Sportújságírók Szövetsége megegyezése értelmében a futballszövetség az első évben ötmillió forintot biztosít a megállapodás első évében futballtudósítások támogatására, azután a felek összesítik a tapasztalatokat. A program a rengeteget utazó, folyton úton lévő, kilencvenéves koráig aktív egykori sportoló, tudósító, menedzser, Csillag Imre nevét viseli, s a sportújságíró-szövetség szeretné más sportágakra is kiterjeszteni, amennyiben sikerül más forrásokból támogatáshoz segíteni a kezdeményezést.

Egyszerre legfeljebb 200 ezer forint összegű támogatást lehet igényelni, előnyt élveznek a pályakezdők, az önrészt vállaló szerkesztőségek és a minél ötletesebb, minél sokrétűbb műfaji és tartalmi megvalósítást ígérő pályázatok.

A kérelmeket háromtagú bizottság bírálja el, amelybe az MLSZ Dinnyés Mártont, a kommunikációs osztály vezetőjét, az MSÚSZ Dénes Tamás titkárt és Szöllősi György elnököt delegálja. Egy szerkesztőség évente többször is pályázhat, de egyazon újságíró évente csak egyszer juthat támogatáshoz a CSIÖP révén. A programhoz kapott támogatást az MSÚSZ vidéki események alkalmával médiabusz szervezésére vagy más, egyszerre több sajtóorgánum munkáját is megkönnyítő akciókra is felhasználhatja.

A CSIÖP segítségével tudósítottak a kollégák az Észak-Írország és Norvégia elleni Eb-selejtezőről, s a programnak köszönhetően készült riport Manchesterben a Nemzeti Futballmúzeumról is.

Legutóbb pedig a program névadójának legkedvesebb városában járt Ch. Gáll András, aki Barcelonában a Magyarok a Barcáért című dokumentumfilm ottani bemutatójának tudósításához vette igénybe a CSIÖP támogatását. A Nou Campban megtartott rendezvényen többek között ott volt a legendás magyar futballista, Kubala László és Kocsis Sándor fia is.

CHGA

Ch. Gáll András Kubala László szobránál

2016. március. 10.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Futball a Mátraalján

Gyöngyös

Gyöngyösön nagy érdeklődés mellett mutatták be a város futballtörténetéről szóló, 115 év a Mátraalján című könyvet, amelynek elkészítését a…

Tovább >>

Gyászol az európai sportújságíró társadalom

Holzschuh

A halálhírről a Nemzeti Sport számolt be. Életének 78. évében, gyógyíthatatlan betegség következtében elhunyt Rainer Holzschuh, az Európai Sportmagazinok Szövetsége…

Tovább >>

Az MSÚSZ elnökségének közleménye

szurkolok

  Mérhetetlen csalódást jelent számunkra, hogy a közelmúlt budapesti, teltházas, biztonságos és sportszerű hangulatú mérkőzéseit követően az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA)…

Tovább >>

Puskás, a musical

GTG

Sportújságírók is szerepeltek a Puskás, a musical című előadásban, augusztus 18….

Tovább >>

Lövés Szarajevóban

SZZL

Lövés Szarajevóban címmel írt könyvet Szentesi Zöldi László a Videoton labdarúgóklub 1984–1985-ös UEFA Kupa-menetelésének utolsó előtti állomásáról, a jugoszláv…

Tovább >>