Az elnök megvédi a sportújságírást

Mint köztudomású Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára teljesen jogosan nehezményezte, hogy a parlamentben dr. Brenner Koloman jobbikos képviselő azért kritizálta őt, mert korábban sportújságíró volt. Menczer videoüzenetben válaszolt, ami itt tekinthető meg.

Menczer

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke a Jobbiknak címzett tiltakozó levelében többek között azt írja: “Kötelességem ezt az érthetetlenül otromba kiszólást a szakmánk és hivatásunk nevében visszautasítani, és arra kérni önöket, hogy tartózkodjanak az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásoktól. Fel nem foghatom, hogy abban az országban, ahol a sport ilyen fontos kulturális szerepet tölt be, ahol a leginkább megbecsült újságírók, rádiósok, televíziósok a legtöbbször egyszersmind sportújságíróként is köztiszteletet vívtak ki Szepesi Györgytől Borókai Gáborig, Feleki Lászlótól Hajdú B. Istvánig, Vadas Gyulától Vass István Zoltánig, Novotny Zoltántól Knézy Jenőig, nos, hogy ebben az országban a Jobbik és annak képviselője egész egyszerűen lesajnálja, leszólja, csekély szókincsűnek bélyegzi a sportújságírókat.”

A teljes levél itt olvasható: Jobbik_MSUSZ_tiltakozas_2019.

  • HatsoFuves_960px

    Szövetségünk Nagy Béla-programjának segítségével bemutatták a Rézbong Kiadó gondozásában megjelent Hátsó füves című könyvet a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum kertjében.

  • IMG_7121

    A Deák téri evangélikus templomban mutatták be a legendás rádióriporterről, a Magyar Sportújságírók Szövetségének tiszteletbeli elnökéről szóló könyvet.

  • Koncz Gyuri

    Életének 56 évében elhunyt szövetségünk tagja, Koncz György.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Legutóbbi facebook bejegyzések

A kiváló karikaturista, grafikus, tipográfus, tervezőszerkesztő, újságíró, Czifferszky Béla ma 85 éves. A jó Isten éltesse nagyon..

11 likes5 days ago

Sportújságíróként a nemzet szolgálatában

A Hajdú-Bihari Napló online kiadása, a haon.hu készített interjút a sportújságírás világnapja alkalmából az MSÚSZ elnökével.

12 likes1 week ago

Családját is a sportnak köszönheti a debreceni újságíró

6 likes1 week ago

Kihelyezett elnökségi ülés a Puskás Arénában

Elnökségi (2)

A Puskás Arénában tartotta kihelyezett ülését szövetségünk elnöksége. Régóta várt…

Tovább >>

Példás sajtókiszolgálás a meccseken

sajt. táj. (1)

A koronavírus-járvány miatti szünetet követő első teljes NB I-s forduló előtt az MSÚSZ köszönetet mond a kluboknak és a…

Tovább >>

Hogyan tovább, magyar sport?

Három élsportoló

A koronavírus-.járvány hatása a magyar sportra volt a témája annak a több mint négy órát tartó online konferenciának, amelyet…

Tovább >>

Orbán Viktor levélben köszöntötte Novotny Zoltánt

NovZol

“Minden nemzetnek szüksége van hiteles emberekre. Olyanokra, akik széliránytól függetlenül kiállnak elveik mellett, és akik tudásukat nem önmaguk, hanem…

Tovább >>

Novotny, Radnóti: 80!

1200novotny-radnoti-foto-MOB_960px

  Két rádióslegenda nyolcvan évvel ezelőtt egy napon, május  19-én született: szövetségünk tiszteletbeli elnöke, Novotny Zoltán és tagja, Radnóti László….

Tovább >>