Az elnök megvédi a sportújságírást

Mint köztudomású Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára teljesen jogosan nehezményezte, hogy a parlamentben dr. Brenner Koloman jobbikos képviselő azért kritizálta őt, mert korábban sportújságíró volt. Menczer videoüzenetben válaszolt, ami itt tekinthető meg.

Menczer

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke a Jobbiknak címzett tiltakozó levelében többek között azt írja: “Kötelességem ezt az érthetetlenül otromba kiszólást a szakmánk és hivatásunk nevében visszautasítani, és arra kérni önöket, hogy tartózkodjanak az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásoktól. Fel nem foghatom, hogy abban az országban, ahol a sport ilyen fontos kulturális szerepet tölt be, ahol a leginkább megbecsült újságírók, rádiósok, televíziósok a legtöbbször egyszersmind sportújságíróként is köztiszteletet vívtak ki Szepesi Györgytől Borókai Gáborig, Feleki Lászlótól Hajdú B. Istvánig, Vadas Gyulától Vass István Zoltánig, Novotny Zoltántól Knézy Jenőig, nos, hogy ebben az országban a Jobbik és annak képviselője egész egyszerűen lesajnálja, leszólja, csekély szókincsűnek bélyegzi a sportújságírókat.”

A teljes levél itt olvasható: Jobbik_MSUSZ_tiltakozas_2019.

  • Csoport, gála

    Színpompás ünnepség keretében a Nemzeti Színházban adta át a Magyar Sportújságírók szövetsége a 62. alkalommal megtartott Év sportolója-választás kategóriagyőzteseinek a díjat.

  • LOGO_2020-1

    Az MSÚSZ 62. Év sportolója választásán hét kategóriában – az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év csapata (hagyományos csapatsportágak), az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye), az Év edzője, az Év férfi labdarúgója, az Év női labdarúgója – 399 sportújságíró voksolt.

  • sajttáj

    A Nemzeti Színházban tartott az M4 Sport által élőben közvetített sajtótájékoztatón kiderült, mely sportolók, edzők és csapatok reménykedhetnek abban, hogy díjazzák őket január 16-án, csütörtökön a szintén a Duna-parti teátrumban rendezendő Év Sportolója Gálán.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Meghosszabítottuk a szavazást

LOGO_2020-1

Aki még nem szavazott az Év sportolóira, az január 6-án, hétfőn 11 óráig az M4 Sport – az Év …

Tovább >>

A világ legjobbjai

Messi, Biles

Az AIPS szavazásán az argentin Lionel Messi  és az amerikai Simone Biles lett az év férfi, illetve női…

Tovább >>

Lázár Bence-díj

Lázár Bence

A Sport TV kezdeményezésére, a Magyar Sportújságírók Szövetsége támogatásával szakmai díjjal bővült a paletta. A két szervezet…

Tovább >>

Várjuk a javaslatokat az Év szabadidős sporteseményére!

LOGO_2020-1

Mint ismeretes, az MSÚSZ megválasztja 2019 legjobb szabadidős sporteseményét. Továbbra is felhívással fordulunk a szabadidős sporteseményeket rendezőkhöz, szervezőkhöz, hogy 2020….

Tovább >>

Várjuk a javaslatokat az Év e-sportolójára!

LOGO_2020-1

Mint ismeretes, az MSÚSZ megválasztja 2019 legjobb e-sportolóját. Továbbra is felhívással fordulunk az e-sport szereplőihez (a szövetséghez, a szakosztályokhoz,…

Tovább >>