Átadták a MOB médiadíjait

mob mediadijA MOB 2015-ös Médiadíjait kilenc kategóriában osztották ki a MOM Kulturális Központ Kupolatermében, a díjakat Riskó Géza, a MOB gyémánt fokozatú támogatója, az MTVA vezérigazgatói tanácsadója, a MOB Média Bizottságának elnöke adta át.

Az ünnepségen részt vett Borkai Zsolt MOB-elnök, Szabó Bence MOB-főtitkár, Fábián László sportigazgató, és két MOB-alelnök: dr. Magyar Zoltán – akit a Nemzet Sportolói maguk közé választottak – és dr. Tóth Miklós, valamint dr. Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára. A díjazottakat a rádiós legenda, Táncsics Mihály-díjas, Prima-díjas és MOB Média Életműdíjas sportújságíró, a Magyar Sportújságírók Szövetségének tiszteletbeli elnöke, Novotny Zoltán méltatta.

Riskó Géza köszöntőjében kifejtette, büszkeség számára, hogy a MOB odafigyel a sportújságíró szakmára és 1992 óta évente elismerik az olimpiai mozgalomért dolgozó újságírókat. “Nehéz helyzetben volt a MOB Média Bizottsága, amikor a közelmúltban tartott ülésen a jók közül kellett a legjobbakat kiválasztani” – mondta.

Díjazottak és a méltatásuk:

MOB Média Oklevél elismerésben részesül Szabó Miklós, a Nemzeti Sport fotóriportere, fotórovat-vezető helyettese, a MSÚSZ elnökségi tagja

Csendben, szerényen és kiválóan dolgozik, beszélnek helyette csodálatos, empátiát, sportszeretetet tükröző fotói. Hidegben, forróságban, esőben, szélben, porban, sárban ott áll a pálya szélén, s varázslatos ügyességgel exponál. Látja és láttatja a lényeget.

MOB Média Oklevél elismerésben részesül az Utánpótlássport.hu szerkesztősége

Az utanpotlassport.hu tulajdonképpen születésnapi ajándékot vehet át, ugyanis négy éve, 2011. március 17-én kezdte meg működését. Persze a díj természetesen nem ajándék, hanem jogos, megszolgált elismerés. Hisz a honlap a teljes sportmédia – nyomtatott, online, elektronikus – helyett dolgozik azzal, hogy tíz munkatársa 62 sportág utánpótlás-eredményeiről, versenyeiről, versenyzőiről ad rendszeres, szakszerű, ember- és gyermekközeli tájékoztatást. A hónap műhelye és Az év műhelye cím megalapításával és odaítélésével pedig messze túl is lépte e kereteket. Az elismerés Bruckner Gábornak, a kiadó, valamint Mura Lászlónak, a szerkesztőség vezetőjének és az utanpotlassport.hu teljes kollektívájának szól.

MOB Média Oklevél elismerésben részesül Tóth Anita, a Nemzeti Sport egyéni és csapatsportágak rovatvezetője

Ha valakiről, róla mindenképpen elmondható, hogy élete a Nemzeti Sport! Hosszú-hosszú évek óta dolgozik serényen, s fogja össze rovatát, kisujjában a szerkesztés. Soha nem fárad el! Ő az az ember, aki szabadnapjai, szabadsága alatt is mosolyogva dolgozik. Mindig megtalálja a munkát, a feladatokat, s ami ennél is fontosabb: precízen, pontosan, alázattal el is végzi azokat.

MOB Média Oklevél elismerésben részesül Halászi László, az MTVA kiemelt szerkesztője

1994-ben gyakornoknak jelentkezett a Duna Televízióban, két évvel később már munkatársa volt az atlantai olimpia Duna Tévés stábjának. Bejárt minden lépcsőfokot, tudósított, műsort vezetett, szöveget mondott alá, s rátalált igazi énjére: kiváló szerkesztő lett. Szakmájában az egyik legjobb, a magyar televíziózás megbecsült egyénisége. Megannyi fiatal pályakezdő neki köszönheti karrierjét, az első pillanattól segíti őket, olykor kritikus, ugyanakkor remek humorral irányítja életútjukat.

MOB Média Nívódíjban részesül Illyés Tibor, az MTVA hírügynökségi fotóriportere

Több mint 20 éve, 1993. szeptember 1-jén kezdett dolgozni első és eddigi egyetlen munkahelyén, a Magyar Távirati Irodánál.  Eddig 4 nyári olimpián (Sydney, Athén, Peking, London), egy téli olimpián (Szocsi) és egy paralimpián (Athén) vett részt fotóriporterként. Számos díjat nyert az Ezüstgerely-, illetve a Magyar Sajtófotó-pályázaton. Legutóbb a budapesti veterán atlétikai világbajnokságról készült sorozattal lett második. A MOB sajtónapi elismerései alkalmából kétszer kapott elismerő oklevelet, 2008-ban és 2012-ben.

MOB Média Nívódíjban részesül Sz. Nagy Tamás, a Nemzeti Sport főszerkesztő-helyettese, a MSÚSZ általános alelnöke

Az online sportújságírás egyik legkiválóbb képviselője, az általa vezetett Nemzeti Sport Online az ország legnépszerűbb, legolvasottabb, legszínvonalasabb sportportálja, műhelye. Tamás hét éve éjt nappallá téve dolgozik főszerkesztő-helyettesként, illetve az NSO felelős szerkesztőjeként. Számára kevés fontosabb dolog létezik a Nemzeti Sportnál, annak jövőjénél. Az ötletekből sohasem fogy ki, azok megvalósításában rendkívül aktív, tevékeny részt vállal. Ifjú seregét folyamatosan képzi, igazi csapatkapitány, aki a legapróbb részletekre is ügyel.

MOB Média Nívódíjban részesül Spiller István, az MTVA hírügynökségi sportszerkesztője

A tanulmányi és a kanadai hokis évek után 1997. január 2-ától dolgozik a nemzeti hírügynökségnél. Még nem volt 27 esztendős, amikor a sydneyi olimpiáról tudósíthatott, ezzel a legfiatalabb MTI-s ötkarikás helyszíni tudósító lett. Később Athénban, Torinóban és Londonban is ott lehetett, míg a pekingi játékok alatt a budapesti stáb vezetőjeként tevékenykedett. A Magyar Televízióban a torinói, a vancouveri és a szocsi téli olimpián jégkorongos szakkommentátorként is dolgozott, ám televíziós szakkommentátori munkáját 2000-ben a Sport TV-nél kezdte és végzi a mai napig. Másfél évtizede az NHL-mérkőzések szakavatott tolmácsolója, valamint az elmúlt évtizedek legnagyobb magyar jégkorongsikereinek helyszíni szakkommentátora.

MOB Média Nívódíjban részesül Méhes Gábor, a Sport Televízió kommentátora

Neki aztán tényleg mindegy, hogy Csollány Szilveszter olimpiai bajnoki döntőjét kell élőben közvetítenie vagy az Ajax–Excelsior holland bajnokit felvételről a Sport1-en. Az információéhsége mindkét esetben csillapíthatatlan, ahogyan a nézők iránti tisztelete is. Inkább legyen 120 percre elég muníció, mintsem hogy valaki akár csak egy percig is unatkozzon a sportcsatorna képernyője előtt. A Sport TV-ben a kajak-kenutól a kézilabdán és a kosárlabdán át a labdarúgásig tart a „felségterülete”, és mindegyiket méltóképp uralja.

MOB Média Életműdíjban részesül Gulyás László, az MTVA szerkesztő-riportere, kommentátora

Gulyás László a klasszikus utat járta be: dolgozott a nyomtatott sajtóban a Magyar Hírlapnál, aztán a Magyar Távirati Iroda következett, 1981-ben került a Magyar Televízióhoz, s emellett rádiózik is. A szöuli volt az első olimpia, amelyről tudósított, s természetesen ott volt a londoni olimpián is. Imádja a munkáját és a sportot. Jól döntött, amikor úgy határozott, tanít is, megannyi fiatallal ismerteti meg a szakma rejtelmeit, s a tehetségeseknek segíti pályafutását.

MOB Média Életműdíjban részesül Jancsó Kornél, az MTVA hírügynökségi sportszerkesztője

A Magyar Rádióban kezdett dolgozni külpolitikai újságíróként. A Magyar Távirati Irodánál 1988-tól már sportújságíróként kamatoztatta tudását, nyolc hónapos megszakítással, amikor a Sportissimo című magazint szerkesztette, azóta is a hírügynökség munkatársa. Volt szerkesztő, főmunkatárs, helyettes szerkesztőségvezető és szerkesztőségvezető. Az MTI-t négy nyári olimpiáról, valamint számos világ- és Európa-bajnokságról tudósította, elsősorban úszásban, vízilabdában és súlyemelésben. Utóbbi sportág nemzetközi magazinjának főszerkesztője. A MOB-tól két alkalommal is nívódíjat kapott, a Magyar Sportújságírók Szövetsége pedig tavaly Feleki-díjjal ismerte el tevékenységét.

A fentieken túl a MSÚSZ további két elnökségi tagja is Nívódíjat kapott: Rónai Gábor a Tolna megyei Népújság, Bobory Balázs pedig a Fejér megyei Hírlap Nívódíját vehette át.

(MOB/Vasvári Ferenc, fotó: MOB/Szalmás Péter)

2015. március. 18.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Almafák futballpályán

almafa-bemutato_4

Megjelent a Dénes Tamás és Lakat T. Károly szerzőpáros Almafák – futballmesék apákról és fiúkról című könyve. Fűrész Attila a…

Tovább >>

Futball a Mátraalján

Gyöngyös

Gyöngyösön nagy érdeklődés mellett mutatták be a város futballtörténetéről szóló, 115 év a Mátraalján című könyvet, amelynek elkészítését a…

Tovább >>

Kiállítás a Nagy Béla-program támogatásával: 50 éves a magyar női labdarúgás

A kiállítás-megnyitó vendégeinek csoportképe

Az ötvenéves magyar női labdarúgást köszöntő kiállítás nyílt meg az MLSZ Budapesti Igazgatósága székhelyén, a budapesti Curia utcában. A…

Tovább >>

Gyászol az európai sportújságíró társadalom

Holzschuh

A halálhírről a Nemzeti Sport számolt be. Életének 78. évében, gyógyíthatatlan betegség következtében elhunyt Rainer Holzschuh, az Európai Sportmagazinok Szövetsége…

Tovább >>

Az MSÚSZ elnökségének közleménye

szurkolok

  Mérhetetlen csalódást jelent számunkra, hogy a közelmúlt budapesti, teltházas, biztonságos és sportszerű hangulatú mérkőzéseit követően az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA)…

Tovább >>