Átadták a Budai Judo Akadémiát

 budaiakademia_008

 Marius Vizer (jobbra) és dr. Hoffmann Tamás átadja a sportág új büszkeségét

Fotó: MJSZ, Horváth György

Ünnepélyes keretek között átadták a Budai Judo Akadémiát a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola területén. Az 1000 négyzetméteres sportkomplexum 400 négyzetméternyi küzdőfelülettel, ideális körülmények között nyújt sportolási lehetőséget az óvodásoktól a veterán korosztályig mindenkinek.

Az átadóünnepségen jelen volt Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke, Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár, dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere, Markovits László, a Vasas SC elnöke, Bruckner László, a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola igazgatója, valamint a házigazdák képviseletében dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, Bere Tamás, az Újbudai Judo SE elnöke, illetve Hadfi Dániel, a Vasas judoszakosztályának vezetője.

Dr. Tóth László köszöntőjében hangsúlyozta, ilyen remek lehetőségű létesítménye eddig nem volt a magyar dzsudónak, reményei szerint ez az út eleje, a következőkben hasonló színvonalú termekkel gazdagodik a sportág. Az MJSZ elnöke köszönetet mondott mindenkinek, aki munkájával, támogatásával lehetővé tette a projekt megvalósulását, külön megemlítve dr. Simicskó István honvédelmi minisztert, aki az ünnepségen nem lehetett jelen, de a Budai Judo Akadémia létrejöttében jelentős szerepet vállalt.

Marius Vizer, a Budapesten működő Nemzetközi JudoSzövetség elnöke sok sikert kívánt az akadémia működéséhez, a támogatásért nyújtott segítségért a sportág alapítójáról, Kano Dzsigoro professzorról készült szobrot adott át Hoffmann Tamás polgármesternek, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériumának hathatós támogatása elismeréseként IJF-emlékplakettet nyújtott át Sárfalvi Péter helyettes államtitkárnak.

Sárfalvi Péter köszöntőjében kitért rá, a Budai JudoAkadémia építésének végig szemtanúja lehetett, már az ötlet megszületésekor tudott róla, a megvalósítását pedig példaértékűnek nevezte.

Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere elmondta: nagy büszkeség számára, hogy Budapest XI. kerülete ilyen remek létesítménnyel gazdagodott, a Budai Judo Akadémia a kerület lakosainak, gyerekeknek és felnőtteknek nyújt színvonalas sportolási lehetőséget. Ráadásul a létesítmény még bővülhet, hiszen az építés második üteme előkészítés alatt áll.

Az ünnepélyes átadási ceremóniát követően a létesítmény használói, az Újbudai Judo SE és a Vasas judósai, illetve az Újbudai FC Additional Judo Training nevű, a sportág módszereit alkalmazó program résztvevői tartottak nagy sikerű bemutatót.

2017. január. 24.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>