Alelnöki ötödik hely

Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ első alelnöke 5. lett az AIPS Sport Media Awards  Írott sajtó – “Színes írások” kategóriájában.

Lausanne-ban a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség 82. kongresszusának “nulladik napján”, a Beau Rivage Palace hotel dísztermében most először adták át az AIPS Sportmédiadíjakat (AIPS Spost Media Awards), az ünnepség műsorvezetője Jonathan Edwards, a hármasugrás világcsúcstartója (18.29 méter, Göteborg, 1995), olimpiai (Sydney, 2000), világ- (1995, Göteborg, 2001, Edmonton) és Európa-bajnoka (1998, Budapest) volt. A díjátadók között olyan személyiségek szerepeltek, mint Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Marius Vízer, a Nemzetközi Cselgáncs- és  Julio Maglione, a Nemzetközi Úszószövetség elnöke.

Awards

Száztizenkilenc országból  1273 pályázat, köztük 21 magyar nevezés érkezett a versenyre, Lausanne-ben nyolc kategóriában hirdettek eredményt és két különdíjat is átadtak.

A nyertes pályázatok közül kettőnek magyar vonatkozása is van:  a Sportfotó Sorozat  győztese a német Adam Pretty (Getty Images), aki a 2017-es budapesti vizes vb-n készített képeivel került a képzeletbeli dobogó első fokára.  A rádiós kategóriában a szintén német Pirmin Styrnol és Jürgen Schmidt (SWR2) lett a legjobb a Horst Eckerről, az 1954-es futball-vb aranyérmes csapatának egyetlen élő tagjáról tagjáról készített műsorával.

Az első helyezettek nyolcezer, a másodikok háromezer, a harmadikok pedig kétezer dollárrral gazdagodtak.

Közzétették a pontos sorrendet is, ezek alapján a magyar pályázók közül a legjobb eredményt alelnökünk, Csisztu Zsuzsa érte el, aki az 5. lett. (Írott sajtó – “Színes írások”: Egy erős nő, portré Szabó Kati négyszeres olimpiai bajnok tornászról  a Presztízs Sportban). Hatodik helyen végzett Mirkó István, Magyar Idők (Sportfotó – Sorozat: válogatás a Nemzeti Sportban megjelent Hátsó füves-riportokból), holtversenyben a nyolcadikon Illyés Tibor  (MTI) (Sportfotó – Sorozat: Háttérfény) és a tizediken Kovács Anikó Magyar Kézilabda Szövetség (Sportfotó – Akciókép: A harmadik kéz.

Minden sikeres MSÚSZ-tagnak szívből gratulálunk!

 

 

  • Simon József kézilabda-díj 2 foto MKSZ Kovács Anikó

    A Magyar Kézilabda Szövetség tisztújító küldöttgyűlésén a testület Elismerő oklevél kitüntetését vehette át tagtársunk, Simon József.

  • dav

    A Testnevelési Egyetemen lévő irodánkban megtartottuk a mostani elnökség utolsó ülését. Mint ismert, az április végi budapesti közgyűlésen tisztújítás lesz, a testület négyéves mandátuma lejár.

  • B01I42114

    A kiváló sportújságíró, tagtársunk, Kocsis L. Mihály édesapjáról, Kocsis Mihályról írt tartalmas, gazdagon illusztrált könyvet, amit a Magyar Kajak-kenu Szövetségben mutattak be a sajtó képviselőinek.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Levelezési cím:
1123 Bp., Alkotás u. 44.

Iroda:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Legutóbbi facebook bejegyzések

Gratulálunk, Simi!

Simon József elismerése.

37 likes3 days ago

Békéscsabai tárlat Albertről

Az MSÚSZ Nagy Béla-programjának támogatásával Albert Flóriánról rendeznek emlékkiállítást Békéscsabán.

6 likes3 days ago

Az MSÚSZ-szavazásán a sportújságírók Jakabfi Zsanettett választották 2018 legjobb női labdarúgójának, ám a magyar válogatott és..

13 likes5 days ago

Kocsis: 90

KS-könyv

Az idén szeptemberben lenne 90 esztendős Kocsis Sándor, minden idők legkiválóbb magyar futballistáinak egyike, az Aranycsapat jobbösszekötője, a Ferencváros,…

Tovább >>

Zágrábban is jártunk

zászló

Április 6-án volt napra pontosan hetven esztendeje, hogy Zágrábban, a Gejeva…

Tovább >>

Bécsi ünnep

Sports Media Austria Jahrestagung 2019

Az Osztrák Sportújságíró Egyesület alapításának 70. évfordulója alkalmából a Magyar Sportújságírók Szövetségét is meghívták Bécsbe, ahol Szöllősi György elnök,…

Tovább >>

Meg kell nézned!

CSABAI Dóra; Eggert, Sophia

A 37. Magyar Sajtófotó-pályázaton szövetségünk tagjai közül a Sport (sorozat)-kategóriában Varga Dzsenifer (szabadfoglalkozású) Vakfoci című alkotásával második,

Tovább >>

Illyés Tibor győzött

pong

Az Ormai László-csarnokban rendezett asztalitenisz-világnap keretében került sor az I. Gergely Gábor Médiakupára, amelyen tizenhatan vettek részt, a sportújságírók…

Tovább >>