Alelnöki ötödik hely

Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ első alelnöke 5. lett az AIPS Sport Media Awards  Írott sajtó – “Színes írások” kategóriájában.

Lausanne-ban a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség 82. kongresszusának “nulladik napján”, a Beau Rivage Palace hotel dísztermében most először adták át az AIPS Sportmédiadíjakat (AIPS Spost Media Awards), az ünnepség műsorvezetője Jonathan Edwards, a hármasugrás világcsúcstartója (18.29 méter, Göteborg, 1995), olimpiai (Sydney, 2000), világ- (1995, Göteborg, 2001, Edmonton) és Európa-bajnoka (1998, Budapest) volt. A díjátadók között olyan személyiségek szerepeltek, mint Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Marius Vízer, a Nemzetközi Cselgáncs- és  Julio Maglione, a Nemzetközi Úszószövetség elnöke.

Awards

Száztizenkilenc országból  1273 pályázat, köztük 21 magyar nevezés érkezett a versenyre, Lausanne-ben nyolc kategóriában hirdettek eredményt és két különdíjat is átadtak.

A nyertes pályázatok közül kettőnek magyar vonatkozása is van:  a Sportfotó Sorozat  győztese a német Adam Pretty (Getty Images), aki a 2017-es budapesti vizes vb-n készített képeivel került a képzeletbeli dobogó első fokára.  A rádiós kategóriában a szintén német Pirmin Styrnol és Jürgen Schmidt (SWR2) lett a legjobb a Horst Eckerről, az 1954-es futball-vb aranyérmes csapatának egyetlen élő tagjáról tagjáról készített műsorával.

Az első helyezettek nyolcezer, a másodikok háromezer, a harmadikok pedig kétezer dollárrral gazdagodtak.

Közzétették a pontos sorrendet is, ezek alapján a magyar pályázók közül a legjobb eredményt alelnökünk, Csisztu Zsuzsa érte el, aki az 5. lett. (Írott sajtó – “Színes írások”: Egy erős nő, portré Szabó Kati négyszeres olimpiai bajnok tornászról  a Presztízs Sportban). Hatodik helyen végzett Mirkó István, Magyar Idők (Sportfotó – Sorozat: válogatás a Nemzeti Sportban megjelent Hátsó füves-riportokból), holtversenyben a nyolcadikon Illyés Tibor  (MTI) (Sportfotó – Sorozat: Háttérfény) és a tizediken Kovács Anikó Magyar Kézilabda Szövetség (Sportfotó – Akciókép: A harmadik kéz.

Minden sikeres MSÚSZ-tagnak szívből gratulálunk!

 

 

  • AIPS

    Az idén is lehet pályázni az AIPS Sport Media Awards-díjra. Az alábbiakban minden fontos tudnivalót összefoglaltunk.

  • Wales v Northern Ireland - Round of 16 - UEFA Euro 2016

    Önkéntes segítőket várnak a részben budapesti rendezésű 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra.

  • birko

    Szövetségünk Nagy Béla-programjának támogatásával csaknem 300 oldalas, mintegy 700 képpel illusztrált emlékkönyv jelent meg a 2018-as budapesti birkózó-világbajnokságról.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Levelezési cím:
1123 Bp., Alkotás u. 44.

Iroda:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Emlékezetes MSÚSZ-jubileum

tömeg

Összefoglalni sem könnyű, hányan hányféle programon vehettek részt a tagjaink és külföldi vendégeink közül a jubileumi rendezvényeink során, amelyeket…

Tovább >>

Nápolyi készülődés az Universiadéra

cof

A 30. nyári univeriade helyszínén, Nápolyban a múlt hónap közepén bemutatták a médiának az épülő helyszíneket, a sajtóközpontot, a…

Tovább >>

Az MSÚSZ közleménye

borító

A Magyar Sportújságírók Szövetsége felháborodását fejezi ki az ukrajnai kisebbségek által hevesen ellenzett, s a kárpátaljai magyar szervezetek által…

Tovább >>

Címvédés a Hoffer-kupán

NS

Akárcsak tavaly, az idén is a Nemzeti Sport csapata nyerte meg a Hoffer-kupa kispályás labdarúgótornát. Az első ízben kiírt…

Tovább >>

Nők a sportban és a sportmédiában

borító

A jövő évi tokiói olimpián már a résztvevő sportolók 48,8 százaléka lesz nő, a sportvezetők között és a sportmédiában…

Tovább >>