Alelnöki ötödik hely

Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ első alelnöke 5. lett az AIPS Sport Media Awards  Írott sajtó – “Színes írások” kategóriájában.

Lausanne-ban a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség 82. kongresszusának “nulladik napján”, a Beau Rivage Palace hotel dísztermében most először adták át az AIPS Sportmédiadíjakat (AIPS Spost Media Awards), az ünnepség műsorvezetője Jonathan Edwards, a hármasugrás világcsúcstartója (18.29 méter, Göteborg, 1995), olimpiai (Sydney, 2000), világ- (1995, Göteborg, 2001, Edmonton) és Európa-bajnoka (1998, Budapest) volt. A díjátadók között olyan személyiségek szerepeltek, mint Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Marius Vízer, a Nemzetközi Cselgáncs- és  Julio Maglione, a Nemzetközi Úszószövetség elnöke.

Awards

Száztizenkilenc országból  1273 pályázat, köztük 21 magyar nevezés érkezett a versenyre, Lausanne-ben nyolc kategóriában hirdettek eredményt és két különdíjat is átadtak.

A nyertes pályázatok közül kettőnek magyar vonatkozása is van:  a Sportfotó Sorozat  győztese a német Adam Pretty (Getty Images), aki a 2017-es budapesti vizes vb-n készített képeivel került a képzeletbeli dobogó első fokára.  A rádiós kategóriában a szintén német Pirmin Styrnol és Jürgen Schmidt (SWR2) lett a legjobb a Horst Eckerről, az 1954-es futball-vb aranyérmes csapatának egyetlen élő tagjáról tagjáról készített műsorával.

Az első helyezettek nyolcezer, a másodikok háromezer, a harmadikok pedig kétezer dollárrral gazdagodtak.

Közzétették a pontos sorrendet is, ezek alapján a magyar pályázók közül a legjobb eredményt alelnökünk, Csisztu Zsuzsa érte el, aki az 5. lett. (Írott sajtó – “Színes írások”: Egy erős nő, portré Szabó Kati négyszeres olimpiai bajnok tornászról  a Presztízs Sportban). Hatodik helyen végzett Mirkó István, Magyar Idők (Sportfotó – Sorozat: válogatás a Nemzeti Sportban megjelent Hátsó füves-riportokból), holtversenyben a nyolcadikon Illyés Tibor  (MTI) (Sportfotó – Sorozat: Háttérfény) és a tizediken Kovács Anikó Magyar Kézilabda Szövetség (Sportfotó – Akciókép: A harmadik kéz.

Minden sikeres MSÚSZ-tagnak szívből gratulálunk!

 

 

2019. január. 22.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>