AIPS-kongresszus: egy évvel később

A világjárvány okozta nemzetközi veszélyhelyzet és bizonytalanság miatt 2022 márciusára halasztotta soron következő, 84. tisztújító kongresszusát a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS ) végrehajtó bizottsága a november 25-én, Zoom-konferencia keretében megtartott ülésén. Az AIPS vezetősége októberben online tanácskozás keretében minden egyes nemzeti sportújságíró-szövetséggel felvetette a kapcsolatot, s ezen tagszervezetek felhatalmazták a vb tagjait, hogy döntsenek a következő kongresszus időpontjáról. Ők a biztonságosabbnak tetsző halasztásról határoztak, s egy teljes évvel eltolták mind a kontinentális, mind a világszövetség tisztújítását is felölelő közgyűlést.

címlapi

Az idén Budapesten remekül sikerült a 83. kongresszus és a díjátadógála

 „Mivel az AIPS alapszabálya lehetővé teszi, hogy a globális szervezet vezetősége meghosszabbított mandátummal tovább vigye a szervezet ügyeit, a végrehajtó bizottság tagjaival egyetértettünk abban, hogy a pandémia okozta jelenlegi bizonytalanság egyelőre olyan kiszámíthatatlan körülményeket jelentene, amelyben nem garantálható, hogy minden egyes nemzeti szövetség delegáltjai eljutnának a közgyűlés Olaszországba tervezett helyszínére. Ugyanakkor, mivel a tisztújítás különös jelentőséget ad a soron következő kongresszusnak, a választást mindenképpen személyes részvétellel szeretnénk megtartani.  A jelen járványügyi helyzetben, 2022 tavaszát látjuk időben kellően biztonságos távolságra ahhoz, hogy akár a remélt vakcinával történő globális átoltottság, akár a biztonságosan megrendezhető nagy létszámú rendezvények mellett garantálható a megjelenők egészségügyi védelme – mondta el a döntés kapcsán dr. Csisztu Zsuzsa, az AIPS vb tagja, a legutóbbi, Budapesten rendezett, nagysikerű 83. AIPS -kongresszus és a 2. AIPS Médiadíj átadóünnepség szervező bizottságának igazgatója, szövetségünk alelnöke.  – Ez utóbbival kapcsolatban is döntöttünk, a vezetőség és a díjkiosztó gála, jövő március elejére halasztott virtuális, online eredményhirdetése mellett tette le a voksát. Már most óriási munkában vagyunk a zsűrizéssel, mert a világjárvány és a számos elhalasztott sportesemény ellenére 129 országból 1871 pályamű érkezett, ami váratlanul nagy szám. Hazánkból 15 kolléga nevezett, közülük többen ki is használták a maximális két pályázati lehetősége.

Alelnökünk beszámolt arról is, hogy a megbeszélésen Gianni Merlo, az AIPS elnöke elmondta: ahogy már az idén július 2-án  lehetővé vált, jövőre is globális ünneppel készülünk, hiszen függetlenül attól, hogy milyen lesz akkor a járványhelyzet, a technológiának köszönhetően, 2021. július 2-án, a sportújságírás világnapján ismét életre hívünk egy online világtalálkozót, sőt azt szervezzük, hogy a tavaszi díjkiosztó előtt, röviden ugyanígy megszólítjuk a világ sportújságíró társadalmát az online térben.

Fotó: MSÚSZ

2020. november. 27.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>

A férfi Kézisek kézise: Kovács Péter

MSUSZ 2020

KÉZISEK KÉZISE (férfiak) KOVÁCS PÉTER A Mediaworks három orgánuma (Magyar Nemzet, Nemzeti…

Tovább >>

Karakas Hedvig, az Év női sportolója

MSUSZ 2020

AZ ÉV NŐI SPORTOLÓJA KARAKAS HEDVIG (cselgáncsozó)         …

Tovább >>

Szoboszlai gólja az Év sportpillanata

pillanat

AZ ÉV SPORTPILLANATA SZOBOSZLAI DOMINIK gólja az Izland elleni pótselejtezőn – az M4 Sport honlapján szavaztak a szurkolók, a legjobb…

Tovább >>