AIPS-dobogóra várva

Nagy szakmai elismerést hozott a magyar sportújságírás számára az első ízben meghirdetett AIPS Sport Media Awards, vagyis a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség nyolc kategóriában  meghirdetett  versenye, amelyre 119 országból 1273 pályázat, köztük 21 magyar nevezés érkezett.

AIPS-Awards

Az AIPS végrehajtó bizottságának – melynek tagja az MSÚSZ alelnöke, Csisztu Zsuzsa is – előzsűrizése után a kategóriánkénti legjobb húsz pályaművet már egy független testület (az AIPS elnöke, Gianni Merlo irányításával) választotta ki, s nagy örömünkre hat magyar pályázat is versenyben van még.

Az első három-három közé jutásra esélyes kollégáink, kategóriánként.

 

Videó, sportdokumentumfilm: Czinke Gyula-Kiss Gergely: A csodafedezet – Vitéz Halasy Olivér élete

 

Írott sajtó – Publicisztika: Csurka Gergely: Én Édes Katinkám című,

a Nemzeti Sportban megjelent publicisztikája

 

Írott sajtó – Portré: Csisztu Zsuzsa – Egy erős nő

portré Szabó Kati négyszeres olimpiai bajnok tornászról  a Presztízs Sportban

(Csisztu természetesen nem vett részt a szavazásban)

 

Sportfotó – Akciókép : Kovács Anikó (Magyar Kézilabda Szövetség): A Harmadik Kéz

 

Sportfotó – Sorozat: Mirkó István (Magyar Idők): a Nemzeti Sportban megjelent Hátsó füves-riportokból válogatás, sorozat

Illyés Tibor  (MTI): Háttérfény

 

A zsűri választja ki a három-három döntőst, akiket meghív a 2019 januárjában, az AIPS lausenne-i kongresszusa keretében tartandó díjátadóra. A bírálók egy nappal az ünnepség előtt találkoznak, hogy döntsenek a dobogósokról.

Reméljük, hogy magyarok is lesznek közöttük.

Az összes győztes trófeát és 8000 dollárt kap, a második helyezetteknek 3000, a harmadikoknak pedig 2000 dollár a jutalmuk.

Lausanne-ban további két különdíjat (Élet a sportban: életműdíj – az kaphatja, aki elkötelezett a szakma iránt, s egész pályafutása során magas színvonalon dolgozott. Tényfeltáró riport: a hagyományos és az új médiafelületeken azonosít, elmagyaráz, felfed sporttal kapcsolatos témákat, amelyek közérdeklődésre tartanak számot.) is kiosztanak. Az ítészek csak a fődíjasról határoznak, a második és harmadik helyezettről nem; e kategóriákra nem lehetett pályázni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • birko

    Szövetségünk Nagy Béla-programjának támogatásával csaknem 300 oldalas, mintegy 700 képpel illusztrált emlékkönyv jelent meg a 2018-as budapesti birkózó-világbajnokságról.

  • cof

    A 30. nyári univeriade helyszínén, Nápolyban a múlt hónap közepén bemutatták a médiának az épülő helyszíneket, a sajtóközpontot, a kabalafigurát és ülésezett az AIPS Europe szűk vezető testülete, a „büró” is, Szöllősi György alelnök, az MSÚSZ elnöke részvételével.

  • borító

    A Magyar Sportújságírók Szövetsége felháborodását fejezi ki az ukrajnai kisebbségek által hevesen ellenzett, s a kárpátaljai magyar szervezetek által is élesen bírált kisebbségellenes nyelvtörvény elfogadása miatt.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Levelezési cím:
1123 Bp., Alkotás u. 44.

Iroda:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Címvédés a Hoffer-kupán

NS

Akárcsak tavaly, az idén is a Nemzeti Sport csapata nyerte meg a Hoffer-kupa kispályás labdarúgótornát. Az első ízben kiírt…

Tovább >>

Nők a sportban és a sportmédiában

borító

A jövő évi tokiói olimpián már a résztvevő sportolók 48,8 százaléka lesz nő, a sportvezetők között és a sportmédiában…

Tovább >>

Könyv a szakmánkról

Címes

A hazai sportújságírás 110 éves történetéről jelentetett meg kötetet Dénes Tamás, elnökségi tag szerkesztésében a Magyar Sportújságírók Szövetsége. Szöllősi György,…

Tovább >>

Főpolgármesteri fogadás

Tarlós István

Szövetségünk jubileumi kongresszusának eseménysorozata csütörtökön este kezdődött, amikor Tarlós István, Budapest főpolgármestere dunai hajós városnézésre hívta meg a magyar…

Tovább >>

Egy trilógia első része

RTG_4347

Megjelent tagtársunk, Dénes András tollából a magyar női labdarúgás történetét bemutató sorozat első kötete, amely a bajnokságok történetével foglalkozik….

Tovább >>