AIPS-dobogóra várva

Nagy szakmai elismerést hozott a magyar sportújságírás számára az első ízben meghirdetett AIPS Sport Media Awards, vagyis a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség nyolc kategóriában  meghirdetett  versenye, amelyre 119 országból 1273 pályázat, köztük 21 magyar nevezés érkezett.

AIPS-Awards

Az AIPS végrehajtó bizottságának – melynek tagja az MSÚSZ alelnöke, Csisztu Zsuzsa is – előzsűrizése után a kategóriánkénti legjobb húsz pályaművet már egy független testület (az AIPS elnöke, Gianni Merlo irányításával) választotta ki, s nagy örömünkre hat magyar pályázat is versenyben van még.

Az első három-három közé jutásra esélyes kollégáink, kategóriánként.

 

Videó, sportdokumentumfilm: Czinke Gyula-Kiss Gergely: A csodafedezet – Vitéz Halasy Olivér élete

 

Írott sajtó – Publicisztika: Csurka Gergely: Én Édes Katinkám című,

a Nemzeti Sportban megjelent publicisztikája

 

Írott sajtó – Portré: Csisztu Zsuzsa – Egy erős nő

portré Szabó Kati négyszeres olimpiai bajnok tornászról  a Presztízs Sportban

(Csisztu természetesen nem vett részt a szavazásban)

 

Sportfotó – Akciókép : Kovács Anikó (Magyar Kézilabda Szövetség): A Harmadik Kéz

 

Sportfotó – Sorozat: Mirkó István (Magyar Idők): a Nemzeti Sportban megjelent Hátsó füves-riportokból válogatás, sorozat

Illyés Tibor  (MTI): Háttérfény

 

A zsűri választja ki a három-három döntőst, akiket meghív a 2019 januárjában, az AIPS lausenne-i kongresszusa keretében tartandó díjátadóra. A bírálók egy nappal az ünnepség előtt találkoznak, hogy döntsenek a dobogósokról.

Reméljük, hogy magyarok is lesznek közöttük.

Az összes győztes trófeát és 8000 dollárt kap, a második helyezetteknek 3000, a harmadikoknak pedig 2000 dollár a jutalmuk.

Lausanne-ban további két különdíjat (Élet a sportban: életműdíj – az kaphatja, aki elkötelezett a szakma iránt, s egész pályafutása során magas színvonalon dolgozott. Tényfeltáró riport: a hagyományos és az új médiafelületeken azonosít, elmagyaráz, felfed sporttal kapcsolatos témákat, amelyek közérdeklődésre tartanak számot.) is kiosztanak. Az ítészek csak a fődíjasról határoznak, a második és harmadik helyezettről nem; e kategóriákra nem lehetett pályázni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • nyitány

    Közgyűlés a szakmai díjak átadásával; konferencia a nők szerepe a sportban témakörében, a női labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő közös megtekintése.

  • Novotny

    Novotny Zoltán, a legendás rádióriporter, szövetségünk tiszteletbeli elnöke a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. most először átadott Knézy Jenő-díját vehette át.

  • farkas900_960px

    Életének 81. évében elhunyt szövetségünk tagja, a legendás sportfotós, Farkas József.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Levelezési cím:
1123 Bp., Alkotás u. 44.

Iroda:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Legutóbbi facebook bejegyzések

Úszás: Gyárfás Tamás hetvenéves - NSO

MSÚSZ-alelnök is volt.

2 likes2 days ago

AIPS Media 1924

Az Azerbajdzsán és Magyarország ellen készülő Luka Modric átvette a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) főtitkárától,..

7 likes3 days ago

A legnépszerűbb olvasmány: a magyar siker – interjú Szöllősi Györggyel, a Nemzeti Sport főszerkesztőjével

Ha a magyar sportnak jó, a sportújságíróknak is jobb, de helyettünk senki sem fog küzdeni a jogainkért, az érdekeinkért.

20 likes3 days ago

Az elnök beszéde

Szöllő

Az alábbiakban olvasható Szöllősi György MSÚSZ-elnöknek az M4 Sport – az Év Sportolója Gálán a Nemzeti Színházban elmondott beszéde.

Tovább >>

Bajnokok bajnokai

címlap

Színpompás ünnepség keretében adta át az MSÚSZ az Év sportolója-választás kategóriagyőzteseinek a díjat, amelyet erre az alkalomra készített a ZEMA…

Tovább >>

Elsőtől a tizedikig

CSPH7506

Az M4 Sport – az Év Sportolója-szavazás teljes eredménylistája.

Tovább >>

Akkreditálás a gálára

NSPOVIDE0050224

A február 14-i M4 Sport – az Év Sportolója Gálára a sajtó munkatársainak legkésőbb február 8-ig, péntekig lehet akkreditálni…

Tovább >>

Ők nyerhetnek

sajttáj

A Nemzeti Színházban tartott sajtótájékoztatón kiderült, mely sportolók, edzők és csapatok reménykedhetnek abban, hogy díjazzák őket február 14-én, csütörtökön…

Tovább >>