A Sportújságírócsúcsról az AIPS-honlapon

 jólogó
A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) honlapja is beszámolt az AIPS Europe SportMedia Summit Budapest 2017 rendezvény előkészületeiről.
Mint köztudomású, a  Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) és az Európai Sportújságírók (AIPS Europe) Szövetsége (AIPS Europe) március 26.és 29.  között Budapesten rendezi az európai sportújságírók tavaszi csúcskonferenciáját. Eddig csaknem harminc országból jelentkeztek résztvevők, akik közül többen világhírű sportolókat is magukkal hoznak. Az eseményen itt lesz Gianni Merlo, az AIPS és Jannisz Darasz, az AIPS Europe elnöke, valamint Charles Camenzuli, az AIPS Europe főtitkára.

Eljön Budapestre az olimpiai bajnok lengyel atléta, Irena Szewinska, az orosz kardvívó, Viktor Krovopuszkov, a török súlyemelő Halil Mutlu,  az olasz ökölvívó, Patrizio Oliva, a horvát vízilabdázó, Dubravko Simenc, a nyári játékokon ezüstérmes cseh diszkoszvető, Imrich Bugar, a szlovákiai kajakvilágbajnok, Attila Szabo és a vb-győztes hosszútávúszó, a bolgár Petar Sztojcsev. A hazai sportolókat a háromszoros olimpiai bajnok, a Magyarországon és Európában is a legjobb sportolónőnek választott úszó, Hosszú Katinka képviseli, s az új Duna Arénában rendezendő záróvacsorán ott lesz edző-férje, a női úszásban a világ legjobbjának választott tréner, Shane Tusup is.
A programban a sportújságírás jelenével és jövőjével foglalkozó előadásokon és vitákon kívül budapesti hajókirándulás, a Duna Aréna, a Parlament, a Telki edzőközpont, a Groupama és a Pancho Aréna, valamint az új magyar sportág, a teqball központjának meglátogatása is szerepel.
A hétfői és keddi konferencián 12 előadás hangzik el, többek között az extrém, a sajtószabadságot korlátozó közvetítési jogdíjakról, a nők szerepéről a sportújságírásban (ennek a vitának a vezető előadója az MSÚSZ alelnöke, dr. Csisztu Zsuzsa lesz), a fogadási csalások témájában.
A nemzetközi szakmai közösségnek bemutatkoznak a hazai rendezésű világesemények, a budapesti vizes vb, a cselgáncs-világbajnokság, a győri nyári ifjúsági olimpiai fesztivál, a Gyulai István Memorial és az UEFA EURO 2020. Az AIPS májusi, Dél-Korában rendezendő tisztújító kongresszusáról tart beszámolót Gianni Merlo, a szövetség olasz elnöke és egyetlen elnökjelöltje,
Szöllősi György, a házigazda MSÚSZ vezetője pedig annak a felmérésnek a tapasztalatait összegzi majd, amelyet a résztvevő szövetségek által kitöltött, egy sor szakmai kérdésre választ adó kérdőívben megfogalmazott válaszok alapján készít a szövetségünk, később egy tanulmányban is közreadva a kutatás eredményeit.

2017. március. 23.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>