Akkreditáció a Vivicittára

Vasárnap, április 13-án jön el a tízezrek által annyira várt Telekom Vivicittá Városvédő futás napja, amelyet már 29. alkalommal rendez meg a Budapest Sportiroda (BSI) a fővárosban.

A Telekom Vivicittá futamai a jól megszokott margitszigeti helyszínről rajtolnak. A tízezres tömegeket megmozgató rendezvény rendkívüli népszerűségét annak is köszönheti, hogy többféle futam is választható, így a család minden tagja megtalálhatja a számára legtöbb örömöt kínáló távot: Vivicittá (10 km, rajt 12.45), Midicittá (7 km, rajt 14.00), Minicittá (3,2 km), gyaloglás (3,2 km), 800 méteres családi futás, és a legkomolyabb felkészültséget igénylő félmaraton (21 km, rajt 9.30).

A verseny népszerűségre jellemző, hogy idén 5500 félmaratonista jelentkezése után, 11 nappal a start előtt ezen a 21 km-es távon a rendezők – szervezési okok miatt – kénytelenek voltak lezárni a nevezési listát. Ilyen eset a magyarországi utcai futóversenyek több évtizedes történetében még nem fordult el. A többi távra továbbra is nyitott a nevezés.

A hagyományoknak megfelelően a Telekom Vivicittá alkalmával adományok gyűjtésére is sor kerül: idén többek közt a UNICEF Magyarországot, a Gézengúz Alapítványt és az SOS Gyermekfalut lehet támogatni. Hírességeket, neves művészeket, közkedvelt énekeseket nyertek meg ügyeik mellett, akik maguk is futócipőt húznak, s ott futnak, gyalogolnak majd a sokezres tömegben: Barabás Éva és D. Tóth Kriszta televíziós műsorvezető, Ötvös Brigitta szépségkirálynő és Gájer Bálint énekes, Huszárik Kata és Kiss Ramóna színésznő, Pindroch Csaba, Szabó Kimmel Tamás és Szabó Győző színművészek, Dukai Regina modell. Kocsis Tibor, aki a rajtja előtt még egy mini koncertet is ad a futóknak. 7 km-en indul Miklósa Erika operaénekesnő, aki egy látássérült futóval, Riczu Tamással együtt fut végig a távon.

További információk és a részletes programok megtalálhatók a rendezvény hivatalos oldalán: www.futanet.hu.

Az akkreditáció határideje április 10-én 15.00 (dobor.dezso@futanet.hu). Az akkreditációt a szigeti központi úton, a rajt/cél kapu közelében felállított VIP-sátorban lehet átvenni április 13-án 8.00-tól.

2014. április. 08.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>