2020: AIPS-kongresszus Budapesten

Huszonegy esztendő múltán jövőre ismét a magyar főváros látja vendégül a  Nemzetközi Sportújságíró Szövetség kongresszusának résztvevőit, így 1965, 1992 és 1999 után immár negyedszer lesz Budapest a házigazda.

 

totál

 

Az MSÚSZ Győri úti irodájában tartott sajtótájékoztatón Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, hogy az AIPS végrehajtó bizottsága döntött  a magyarországi rendezés mellett. A rangos eseményre a Corinthia Hotelben kerül majd sor február 3-tól 6-ig.

Szabó Tünde

“Számunkra nagy megtiszteltetés lesz a fővárosban vendégül látni a világ sportújságíróit, és ez kongresszus is hozzájárul a magyar kormány azon tevékenységéhez, melynek célja, hogy minél több kiemelt nemzetközi sportesemény házigazdája legyen Budapest”. Az államtitkár kiemelte, hogy a kabinet  minden segítséget és támogatást megad majd ahhoz, hogy segíteni tudja a hazai és a nemzetközi sportújságírók munkáját.

 

MerloGianni

Gianni Merlo, az AIPS elnöke beszámolt arról, hogy a szervezet végrehajtó bizottságának tagjai az első pillanattól kezdve támogatták azt az ötletet, hogy jövőre Budapest legyen a kongresszus házigazdája.”Tekintettel a magyar főváros és a magyar sportújságírás tradícióira, biztos vagyok benne, hogy kimagasló színvonalú rendezvény lesz itt jövő februárban. Jó volt tapasztalni és érezni a magyar kormány, valamint az MSÚSZ támogatását és partnerségét. Hozzátette, Fürjes Balázs államtitkárral különböző nemzetközi eseményeken többször is találkozott, így a kongresszus Magyarországra hozatalával kapcsolatos egyeztetésekben könnyen előre tudtak lépni.

Szöllősi

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke hozzátette: “a díjátadó gála mellett gazdag szakmai program is színesíti majd az eseményt, és biztos vagyok abban, hogy az AIPS jóvoltából neves sportvezetőket is vendégül láthatunk a rendezvényen, amelyen 120 ország körülbelül 300 sportújságírója vesz részt.

csisztuzs

A kongresszuson immár másodszor adják majd át az AIPS Sport Media Awards győzteseinek az elismeréseket. Csisztu Zsuzsa az MSÚSZ alenöke, az AIPS végrehajtó bizottságának tagja felhívta a figyelmet arra, hogy hamarosan lejár a nevezési határidő, s jó lenne, ha a különböző kategóriákban minél több magyar indulna.

Mocsai Lajos

Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora arról beszélt, örül, hogy az MSÚSZ náluk lelt otthonra, és sok sikert kívánt a kongresszushoz.

Az MSÚSZ elnöksége úgy döntött, hogy az itt található helyiségeit, három legendás magyar sportújságíróról, Vadas Gyuláról, Gyulai Istvánról és Szepesi Györgyről nevezik el, így emléküket a Vadas-szoba, a Gyulai-szoba és a Szepesi-terem hirdeti szeptember 11-től. Szöllősi elmondta, hogy a lap néhány esztendei szüneteltetése után csaknem napra pontosan száz évvel ezelőtt indította újra útjára a Nemzeti Sportot Vadas Gyula főszerkesztő, aki anno az AIPS alelnöke is volt.

Vadas-szoba

Vadas-szöveg

Gyulai.szoba

Gyulai-szöveg

Szepesi-terem

Szepesiszöveg

Az MSÚSZ elnöke beszámolt arról is, hogy a februári eseményig két fontos rendezvényt is meg kell szervezniük: október közepén a Balaton mellett a délkelet-európai országok sportújságíró szövetségeit tömörítő szervezet, a SEESJA kongresszusát és futballtornáját, valamint januárban a hagyományos M4 Sport – az Év sportolója gálát.

 

Fotók: Cseh Péter

2019. szeptember. 12.

  • NBP4

    A programnak immár a negyedik ciklusa kezdődött el.

  • MSUSZ 2020

    A pandémia miatt ezúttal online rendeztük meg az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

  • ÁrokFerenc

    Életének 89. évében Szabadkán a koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Árok Ferenc, a legendás sportújságíró, futballedző, szövetségünk életműdíjasa.

Kapcsolat
Székhely:
1123 Budapest, Alkotás utca 44.

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
+36-30-9121-572

Szövetségünk adószáma:
18059607-2-43


Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Újságíró-utánpótlás, figyelem!

  Az Utanpotlassport.hu – a Nemzeti Sport Junior mellékletét és az M4…

Tovább >>

Keleti Ágnes, az MSÚSZ-életműdíjasa

Ági néni

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ: KELETI ÁGNES (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka…

Tovább >>

Szoboszlai Dominik, az Év férfi sportolója

Dominik

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA SZOBOSZLAI DOMINIK (labdarúgó)           …

Tovább >>

A futballválogatott az Év csapata

MSUSZ 2020

AZ ÉV CSAPATA (hagyományos csapatsportok)   FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT         …

Tovább >>

Marco Rossi, az Év edzője

Rossi

AZ ÉV EDZŐJE    MARCO ROSSI (férfi labdarúgó-válogatott)           …

Tovább >>