2020: AIPS-kongresszus Budapesten

Huszonegy esztendő múltán jövőre ismét a magyar főváros látja vendégül a  Nemzetközi Sportújságíró Szövetség kongresszusának résztvevőit, így 1965, 1992 és 1999 után immár negyedszer lesz Budapest a házigazda.

 

totál

 

Az MSÚSZ Győri úti irodájában tartott sajtótájékoztatón Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, hogy az AIPS végrehajtó bizottsága döntött  a magyarországi rendezés mellett. A rangos eseményre a Corinthia Hotelben kerül majd sor február 3-tól 6-ig.

Szabó Tünde

“Számunkra nagy megtiszteltetés lesz a fővárosban vendégül látni a világ sportújságíróit, és ez kongresszus is hozzájárul a magyar kormány azon tevékenységéhez, melynek célja, hogy minél több kiemelt nemzetközi sportesemény házigazdája legyen Budapest”. Az államtitkár kiemelte, hogy a kabinet  minden segítséget és támogatást megad majd ahhoz, hogy segíteni tudja a hazai és a nemzetközi sportújságírók munkáját.

 

MerloGianni

Gianni Merlo, az AIPS elnöke beszámolt arról, hogy a szervezet végrehajtó bizottságának tagjai az első pillanattól kezdve támogatták azt az ötletet, hogy jövőre Budapest legyen a kongresszus házigazdája.”Tekintettel a magyar főváros és a magyar sportújságírás tradícióira, biztos vagyok benne, hogy kimagasló színvonalú rendezvény lesz itt jövő februárban. Jó volt tapasztalni és érezni a magyar kormány, valamint az MSÚSZ támogatását és partnerségét. Hozzátette, Fürjes Balázs államtitkárral különböző nemzetközi eseményeken többször is találkozott, így a kongresszus Magyarországra hozatalával kapcsolatos egyeztetésekben könnyen előre tudtak lépni.

Szöllősi

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke hozzátette: “a díjátadó gála mellett gazdag szakmai program is színesíti majd az eseményt, és biztos vagyok abban, hogy az AIPS jóvoltából neves sportvezetőket is vendégül láthatunk a rendezvényen, amelyen 120 ország körülbelül 300 sportújságírója vesz részt.

csisztuzs

A kongresszuson immár másodszor adják majd át az AIPS Sport Media Awards győzteseinek az elismeréseket. Csisztu Zsuzsa az MSÚSZ alenöke, az AIPS végrehajtó bizottságának tagja felhívta a figyelmet arra, hogy hamarosan lejár a nevezési határidő, s jó lenne, ha a különböző kategóriákban minél több magyar indulna.

Mocsai Lajos

Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora arról beszélt, örül, hogy az MSÚSZ náluk lelt otthonra, és sok sikert kívánt a kongresszushoz.

Az MSÚSZ elnöksége úgy döntött, hogy az itt található helyiségeit, három legendás magyar sportújságíróról, Vadas Gyuláról, Gyulai Istvánról és Szepesi Györgyről nevezik el, így emléküket a Vadas-szoba, a Gyulai-szoba és a Szepesi-terem hirdeti szeptember 11-től. Szöllősi elmondta, hogy a lap néhány esztendei szüneteltetése után csaknem napra pontosan száz évvel ezelőtt indította újra útjára a Nemzeti Sportot Vadas Gyula főszerkesztő, aki anno az AIPS alelnöke is volt.

Vadas-szoba

Vadas-szöveg

Gyulai.szoba

Gyulai-szöveg

Szepesi-terem

Szepesiszöveg

Az MSÚSZ elnöke beszámolt arról is, hogy a februári eseményig két fontos rendezvényt is meg kell szervezniük: október közepén a Balaton mellett a délkelet-európai országok sportújságíró szövetségeit tömörítő szervezet, a SEESJA kongresszusát és futballtornáját, valamint januárban a hagyományos M4 Sport – az Év sportolója gálát.

 

Fotók: Cseh Péter

  • mure01

    Hagyományos helyszínen, a Hargita megyei Gyergyószárhegyen tartotta kongresszusát a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete. A tisztújítás során Szűcs Lászlót, a Várad folyóirat főszerkesztőjét választották meg elnöknek.

  • Szilvi

    Akárcsak tavaly az idén is szövetségünk tagja, Micheller Szilvia (Nemzeti Sport) nyerte meg a Testnevelési Egyetem által szervezett Németh Ferenc fotópályázatot.

  • Török

    Az idén a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány Szepesi-díját a legendás rádióriporter, Török László kapta.

























Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Ha Csömör, akkor kézilabda

promo_v2

Az elmúlt évtizedekben a Pest megyei település neve valósággal összeforrt a sportággal. Az NB II-be jutás 60….

Tovább >>

Még pályázhatsz!

AIPS

Az idén másodízben kiírt AIPS médiadíjakra: 2019. október 7-én, 18 óráig lehet pályázni.

Tovább >>

2020: AIPS-kongresszus Budapesten

totál

Huszonegy esztendő múltán jövőre ismét a magyar főváros látja vendégül a  Nemzetközi Sportújságíró Szövetség kongresszusának résztvevőit, így 1965, 1992 és…

Tovább >>

Mesterhármas

Mesterhármas

Szövetségünk Nagy Béla-programjának támogatásával jelent meg Müller Zoltán Kiprich, Plotár, Vincze, Mesterhármas című könyve, amelynek sajtóbemutatóján a tatabányai legendák…

Tovább >>

Újra Németh Ferenc-díj

TF

A Testnevelési Egyetem ebben az évben is kiírta a korábbi kiváló fotósról, Németh Ferencről elnevezett pályázatot.

Tovább >>