2020: AIPS-kongresszus Budapesten

Huszonegy esztendő múltán jövőre ismét a magyar főváros látja vendégül a  Nemzetközi Sportújságíró Szövetség kongresszusának résztvevőit, így 1965, 1992 és 1999 után immár negyedszer lesz Budapest a házigazda.

 

totál

 

Az MSÚSZ Győri úti irodájában tartott sajtótájékoztatón Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, hogy az AIPS végrehajtó bizottsága döntött  a magyarországi rendezés mellett. A rangos eseményre a Corinthia Hotelben kerül majd sor február 3-tól 6-ig.

Szabó Tünde

“Számunkra nagy megtiszteltetés lesz a fővárosban vendégül látni a világ sportújságíróit, és ez kongresszus is hozzájárul a magyar kormány azon tevékenységéhez, melynek célja, hogy minél több kiemelt nemzetközi sportesemény házigazdája legyen Budapest”. Az államtitkár kiemelte, hogy a kabinet  minden segítséget és támogatást megad majd ahhoz, hogy segíteni tudja a hazai és a nemzetközi sportújságírók munkáját.

 

MerloGianni

Gianni Merlo, az AIPS elnöke beszámolt arról, hogy a szervezet végrehajtó bizottságának tagjai az első pillanattól kezdve támogatták azt az ötletet, hogy jövőre Budapest legyen a kongresszus házigazdája.”Tekintettel a magyar főváros és a magyar sportújságírás tradícióira, biztos vagyok benne, hogy kimagasló színvonalú rendezvény lesz itt jövő februárban. Jó volt tapasztalni és érezni a magyar kormány, valamint az MSÚSZ támogatását és partnerségét. Hozzátette, Fürjes Balázs államtitkárral különböző nemzetközi eseményeken többször is találkozott, így a kongresszus Magyarországra hozatalával kapcsolatos egyeztetésekben könnyen előre tudtak lépni.

Szöllősi

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke hozzátette: “a díjátadó gála mellett gazdag szakmai program is színesíti majd az eseményt, és biztos vagyok abban, hogy az AIPS jóvoltából neves sportvezetőket is vendégül láthatunk a rendezvényen, amelyen 120 ország körülbelül 300 sportújságírója vesz részt.

csisztuzs

A kongresszuson immár másodszor adják majd át az AIPS Sport Media Awards győzteseinek az elismeréseket. Csisztu Zsuzsa az MSÚSZ alenöke, az AIPS végrehajtó bizottságának tagja felhívta a figyelmet arra, hogy hamarosan lejár a nevezési határidő, s jó lenne, ha a különböző kategóriákban minél több magyar indulna.

Mocsai Lajos

Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora arról beszélt, örül, hogy az MSÚSZ náluk lelt otthonra, és sok sikert kívánt a kongresszushoz.

Az MSÚSZ elnöksége úgy döntött, hogy az itt található helyiségeit, három legendás magyar sportújságíróról, Vadas Gyuláról, Gyulai Istvánról és Szepesi Györgyről nevezik el, így emléküket a Vadas-szoba, a Gyulai-szoba és a Szepesi-terem hirdeti szeptember 11-től. Szöllősi elmondta, hogy a lap néhány esztendei szüneteltetése után csaknem napra pontosan száz évvel ezelőtt indította újra útjára a Nemzeti Sportot Vadas Gyula főszerkesztő, aki anno az AIPS alelnöke is volt.

Vadas-szoba

Vadas-szöveg

Gyulai.szoba

Gyulai-szöveg

Szepesi-terem

Szepesiszöveg

Az MSÚSZ elnöke beszámolt arról is, hogy a februári eseményig két fontos rendezvényt is meg kell szervezniük: október közepén a Balaton mellett a délkelet-európai országok sportújságíró szövetségeit tömörítő szervezet, a SEESJA kongresszusát és futballtornáját, valamint januárban a hagyományos M4 Sport – az Év sportolója gálát.

 

Fotók: Cseh Péter

 • Paranap

  A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) az idén harmadik alkalommal emlékezik meg a magyar parasportról és a magyar parasportolókról.

 • Wichmann

  Hosszan tartó súlyos betegség után ehunyt Wichmann Tamás kilencszeres világ-, háromszoros Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüst- és egyszeres bronzérmes kenuslegenda, az MSÚSZ és a MOB Életműdíjasa.

 • Budapest 20170525 szerzõi portrék  Ballai Attila

  Szövetségünk tagja, a Feleki-díjas Ballai Attila, a Magyar Nemzet volt főszerkesztője visszatért a sport világába: ő lett a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány sportfőigazgatója.

Kapcsolat
Székhely:
1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a

Iroda, levelezési cím:
1123 Bp., Győri út 17.

iroda@sportujsagirok.hu
06-20-9159-685

Szövetségünk számlaszáma:

10102086-13584302-00000008


Lapcentenárium Kárpátalján

Kárpáti

    Január végén tartották Ungváron a Kárpáti Igaz Szó közéleti lap centenáriumi ünnepségét,…

Tovább >>

AIPS-kongresszus Budapesten

totál

Magyarország 1965, 1992 és 1999 után negyedik alkalommal lesz házigazdája az 1924-ben Párizsban hazánk és a Nemzeti Sport részvételével…

Tovább >>

Gratulálunk!

FÖLDI Imre

  A 38. Magyar Sajtófotó-pályázaton a Sport egyedi kategóriában  Földi Imre (Nemzeti Sport) nyert, megelőzve Illyés Tibort (MTI) és Czeglédi…

Tovább >>

Elnöki beszéd

2020016 Az Év Sportolója Gála  Nemzeti Sport Török Attila

Itt olvasható Szöllősi György MSÚSZ-elnök beszéde, amit az Év Sportolója Gálán mondott el a Nemzeti Színházban.

Tovább >>

2019 legjobbjai

Csoport, gála

Színpompás ünnepség keretében adta át a Magyar Sportújságírók Szövetsége a 62. alkalommal megtartott Év sportolója-választás kategóriagyőzteseinek járó díjakat, amelyeket…

Tovább >>